Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
24 september 2021 12:35
Del på Facebook
Nå oppheves snart alle restriksjoner på arrangementer og sammenkomster. Snart vil dermed konsertpublikum kunne stå tett i tett og se artister spille. Her fra en konsert med Åge Aleksandersen i Oslo Spektrum i 2019. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Nå oppheves snart alle restriksjoner på arrangementer og sammenkomster. Snart vil dermed konsertpublikum kunne stå tett i tett og se artister spille. Her fra en konsert med Åge Aleksandersen i Oslo Spektrum i 2019. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra lørdag er det igjen tillatt med fulle tribuner og fulle konsertsaler etter halvannet år med strenge begrensninger.

Fra lørdag 25. september oppheves alle restriksjoner tilknyttet arrangementer og sammenkomster.

Det kunngjorde regjeringen på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

– En full gjenåpning er en ekstremt viktig milepæl og noe vi har ventet på hele tiden. Jeg har stor tro på at dette kommer til å gå bra, og er fullstendig optimist på kulturen, idretten og frivillighetens vegne, sier kulturminister Abid Raja (V).

I forbindelse med nedstengningen 12. mars 2020 ble det innført forbud mot kulturarrangementer og idrettsarrangementer i Norge. Siden den gang har det både blitt åpnet opp og blitt strammet inn i regelverket, både nasjonalt og lokalt. Men det har hele tiden vært strenge begrensninger i antall deltakere og avstandskrav.

– Skjer ikke over natta

Den siste oppdateringen av regelverket har betydd at maks antall personer avhenger av om det brukes koronasertifikat, om det er faste plasser og om det er inne eller ute. Utendørs har maksimalt 10.000 tilskuere kunnet slippe inn.

Selv om det nå åpnes for fullt, sier Raja at det kan være vanskelig for kulturen, idretten og frivilligheten å gå tilbake til normalen.

– Det skjer ikke over natta. Mange systemer skal tilbake, og billetter selges ikke ut fra en dag til en annen. Derfor vil jeg samtidig oppfordre hele det norske folk til å dra på konsert, teater og idrettsarrangement, være med på å ta hverdagen tilbake. For den kommer ikke helt av seg selv, selv om vi nå åpner for fullt, sier statsråden videre.

Roser kultur, idrett og frivillighet

Kulturministeren roser kulturen, idretten og frivilligheten for å ha funnet nye veier, selv om det har vært vanskelige smittevernregler å forholde seg til.

– Og sammen har vi sørget for alt fra julekonserter til sommerarrangementer og fotballkamper og alt imellom over hele Norge. For alt ekstraarbeid og energi som kultursektoren, frivilligheten og idretten har lagt ned siste 18 månedene for å skape og spre kultur til befolkningen, fortjener sektoren en stort takk.

Raja skryter også av ordningene som regjeringen har laget, og sier at disse har vært sterkt medvirkende til at det er færre konkurser i kultursektoren enn det er sammenlignet med før koronaen.

– Og et lyspunkt er også at det er flere nyetableringer i kultursektoren enn konkurser. Jeg håper kultursektorens, frivillighetens og idrettens optimisme også smitter over på den kulturministeren som skal komme, og jeg håper vedkommende lover slik jeg hadde lovet, å levere resultater.

Strenge regler

Det har også vært strenge regler om privat kontakt og private sammenkomster gjennom pandemien. Fredag ettermiddag gjaldt fortsatt en anbefaling om maks 20 gjester og oppfordring om å møtes utendørs. Beskyttede teller ikke med i antallet.

For private arrangementer, slik som bryllupsfester og konfirmasjonsselskap, har det inntil nylig vært tillatt med 100 deltakere på offentlig sted eller i leide/lånte lokaler.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøSlik som lekkasjane frå NTP framstår så snakkar ein om 12 år fram i tid, og ditto behov. Rv 15 ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrDet må uansett sendes inn en bompengeproposisjon, om fjordkryssingen på Møreaksen tas samlet eller om den deles i to trinn. ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse