Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
01 oktober 2021 16:09
Høytidelig åpning av Mekk Iver på mELLOm, hvor ON Ocean Networks Nils Erik Pettersen og Alf Hjelmaas holder "snora" i form av en nettverkskabels som kuttes. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Høytidelig åpning av Mekk Iver på mELLOm, hvor ON Ocean Networks Nils Erik Pettersen og Alf Hjelmaas holder "snora" i form av en nettverkskabels som kuttes. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

I de tidligere fabrikklokalene til Ello, nå mELLOm, ble det nye konseptet Mekk Iver lansert av Alf Hjelmaas og Nils Erik Pettersen fra ON Ocean Network. Ordfører Kjell Neergaard sto for snorklipping og høytidelig åpning.

Tilstede var inviterte personer fra lokale og regionale næringslivsaktører, næringslivsorganisasjoner samt offentlige etater og organisasjoner innen utdanning, arbeidsliv og opplæring.

Behov for attraktive og stimulerende møteplasser

Attraktive og stimulerende møteplasser er et behov for enhver region og  Mekk Iver Teknologiklubb (MIT) er målsatt å være en møteplass for dem som er interessert i utvikling og bruk av teknologi for å kunne utvikle et miljø for erfaringsbasert læring og kunnskapsdeling. En plass der man kan lære av hverandre, lage prototyper, reparere og utforske teknologiske muligheter.

Etter initiativ fra On Ocean Network

Mekk Iver ble til etter initiativ fra ON Ocean Network SA (ON). ON er et non-profit bedriftssamarbeid for utvikling i havnæringene. Mange bedrifter har behov for allsidige teknikere. I den forbindelse oppstod ideen om etablering av Mekk Iver. Man ønsker å øke interessen for teknologifag og koble skole, studenter og næringsliv tettere sammen. Det er startet et eget prosjekt kalt ON Havkandidat for utvikling og utprøving av nye samarbeidsløsninger.

Mekk Iver  vil være en arena hvor «ON Havkandidat» er fokus på dagtid og hvor Mekk Iver Teknologiklubb bruker den samme arenaen på ettermiddag og kveld.

Oppfinnere og gründere

Sammen med Vindel og Ungt Entreprenørskap og skoler vil Mekk Iver også fungere som en kunnskapshub for problemløsning, ideutvikling og entreprenørskap. Dersom man ønsker å teste ut en ide kommersielt, så kan innovasjonsselskapet Vindel kobles inn. Klubben vil være tett koplet til næringslivet, noe som kan gi konkrete problemstillinger og behovsprøving av løsninger, hjelp til uttesting, lån av utstyr og annet.

Samarbeid – nøkkel til videre suksess

Både Alf Hjelmaas, styreleder og Nils Erik Pettersen understreket at suksessgraden til Mekk Iver er direkte avhengig av godt næringslivssamarbeid fremover.

Selv om oppstarten og det første driftsåret er finansiert ble det fremhevet at det var særdeles viktig med utvidet og ustrakt samarbeid for å utvikle konseptet videre.  At man på rekordtid har fått mange samarbeidspartnere og andre interessenter, gjorde nok sitt til at de fleste deltagerne på lanseringen satt igjen med positive forventninger til konseptet fremtid.

Mye av det teknologiske utstyret som trengs er kostbart og har kort levetid. I tillegg til utstyret MIT skaffer forsøker man å få til utstyrsdeling mellom deltakerne, med bedrifter og skoler.

– Vi har også forhåpninger om at bedrifter og andre vil sponse oss med utstyr eller penger. I startfasen etablerer vi oss i et lite men godt egnet lokale i den gamle kantina til Ellofabrikken på Løkkemyra, som nå er utviklet til det unike kontor- og opplevelsesfellesskapet mEllom. Vi har inngått en gunstig men kortsiktig leieavtale, da vi gjennom en prøveperiode må finne ut hvordan vi kan finansiere driften mer langsiktig, avslutter Pettersen og Hjelmaas.

Noen bilder fra lanseringen

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 12 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 1 dager siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte