Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
01 oktober 2021 16:09
Del på Facebook
Høytidelig åpning av Mekk Iver på mELLOm, hvor ON Ocean Networks Nils Erik Pettersen og Alf Hjelmaas holder "snora" i form av en nettverkskabels som kuttes. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Høytidelig åpning av Mekk Iver på mELLOm, hvor ON Ocean Networks Nils Erik Pettersen og Alf Hjelmaas holder "snora" i form av en nettverkskabels som kuttes. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I de tidligere fabrikklokalene til Ello, nå mELLOm, ble det nye konseptet Mekk Iver lansert av Alf Hjelmaas og Nils Erik Pettersen fra ON Ocean Network. Ordfører Kjell Neergaard sto for snorklipping og høytidelig åpning.

Tilstede var inviterte personer fra lokale og regionale næringslivsaktører, næringslivsorganisasjoner samt offentlige etater og organisasjoner innen utdanning, arbeidsliv og opplæring.

Behov for attraktive og stimulerende møteplasser

Attraktive og stimulerende møteplasser er et behov for enhver region og  Mekk Iver Teknologiklubb (MIT) er målsatt å være en møteplass for dem som er interessert i utvikling og bruk av teknologi for å kunne utvikle et miljø for erfaringsbasert læring og kunnskapsdeling. En plass der man kan lære av hverandre, lage prototyper, reparere og utforske teknologiske muligheter.

Etter initiativ fra On Ocean Network

Mekk Iver ble til etter initiativ fra ON Ocean Network SA (ON). ON er et non-profit bedriftssamarbeid for utvikling i havnæringene. Mange bedrifter har behov for allsidige teknikere. I den forbindelse oppstod ideen om etablering av Mekk Iver. Man ønsker å øke interessen for teknologifag og koble skole, studenter og næringsliv tettere sammen. Det er startet et eget prosjekt kalt ON Havkandidat for utvikling og utprøving av nye samarbeidsløsninger.

Mekk Iver  vil være en arena hvor «ON Havkandidat» er fokus på dagtid og hvor Mekk Iver Teknologiklubb bruker den samme arenaen på ettermiddag og kveld.

Oppfinnere og gründere

Sammen med Vindel og Ungt Entreprenørskap og skoler vil Mekk Iver også fungere som en kunnskapshub for problemløsning, ideutvikling og entreprenørskap. Dersom man ønsker å teste ut en ide kommersielt, så kan innovasjonsselskapet Vindel kobles inn. Klubben vil være tett koplet til næringslivet, noe som kan gi konkrete problemstillinger og behovsprøving av løsninger, hjelp til uttesting, lån av utstyr og annet.

Samarbeid – nøkkel til videre suksess

Både Alf Hjelmaas, styreleder og Nils Erik Pettersen understreket at suksessgraden til Mekk Iver er direkte avhengig av godt næringslivssamarbeid fremover.

Selv om oppstarten og det første driftsåret er finansiert ble det fremhevet at det var særdeles viktig med utvidet og ustrakt samarbeid for å utvikle konseptet videre.  At man på rekordtid har fått mange samarbeidspartnere og andre interessenter, gjorde nok sitt til at de fleste deltagerne på lanseringen satt igjen med positive forventninger til konseptet fremtid.

Mye av det teknologiske utstyret som trengs er kostbart og har kort levetid. I tillegg til utstyret MIT skaffer forsøker man å få til utstyrsdeling mellom deltakerne, med bedrifter og skoler.

– Vi har også forhåpninger om at bedrifter og andre vil sponse oss med utstyr eller penger. I startfasen etablerer vi oss i et lite men godt egnet lokale i den gamle kantina til Ellofabrikken på Løkkemyra, som nå er utviklet til det unike kontor- og opplevelsesfellesskapet mEllom. Vi har inngått en gunstig men kortsiktig leieavtale, da vi gjennom en prøveperiode må finne ut hvordan vi kan finansiere driften mer langsiktig, avslutter Pettersen og Hjelmaas.

Noen bilder fra lanseringen

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse