Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
15 oktober 2021 11:46
Illustrasjon: Kristiansund kommune
Illustrasjon: Kristiansund kommune

Kristiansund kommune er i gang med en omfattende jobb med avløpssystemet jf. «Hovedplan for avløp og vannmiljø 2012–2021», skriver kommunen i en pressemelding fredag.

– Det nye renseanlegget står klart på Hagelin. Mange av renseanleggene og pumpestasjonene er allerede tilkoblet anlegget på Hagelin, men det gjenstår fortsatt å få overført avløpsvannet fra Nordlandet, opplyser kommunen.

Deler av Omagata og Algeaveien må graves opp når ny pumpeledning for spillvann fra pumpestasjonen i Omagata ved Vestbase til Hagelin legges.

– Når vi allikevel skal legge en ny pumpeledning, så vil vi også sanere eksisterende vann- og avløpsledninger i gaten, samt at det fornyes noen ledninger for NEAS. De nye ledningene i gaten har planlagt levetid på 100 år, skriver kommunen.

Ferdigstillelse

Kommunen er i siste fase av ferdigstillelsen i Omagata, og i uke 42–45 fra og med mandag 18. oktober, vil kommunen jobbe med grøftearbeid i rundkjøringen på stedet. Mens dette arbeidet pågår vil den nordøstlige delen av rundkjøringen være stengt, opplyser kommunen.

Rundkjøringen blir helt stengt for de som kommer kjørende fra Verkstedveien. De som kommer ned Algeaveien vil kunne kjøre ut både til Omagata vest, ned til Algea og bort til Verkstedveien, men ikke opp Algeaveien igjen, skriver kommunen.

Når arbeidet med rundkjøringen er ferdig vil arbeidet fortsette oppover Algeaveien.

Algeaveien blir stengt for gjennomkjøring fra midten av november, opplyser kommunen.

Grøftearbeidet i Algeaveien vil pågå i etapper og berørte beboere vil få tilkomst til husene via gangbroer i anleggsperioden.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 3 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte