Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
10 november 2021 21:07
Del på Facebook
Administrerende direktør Allan Troelsen i SpareBank 1 Nordmøre. Foto: SpareBank 1 Nordmøre
Administrerende direktør Allan Troelsen i SpareBank 1 Nordmøre. Foto: SpareBank 1 Nordmøre
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

14 måneder etter at arbeidet startet opp er kunder og ansatte i SpareBank 1 Nordmøre på felles teknisk plattform. I dag publiserte banken delårsregnskap for 3. kvartal 2021 som viser god underliggende drift.

Konsernet SpareBank 1 Nordmøre oppnådde et resultat før skatt på 140 millioner  kroner per tredje kvartal 2021, sammenlignet med 148 millioner kroner i samme  periode i 2020. 

– Som forventet bidrar sammenslåingskostnadene til SpareBank 1 Nordmøre til å  redusere det bokførte resultatet, men vi har hittil i år levert et godt underliggende  regnskapsresultat, sier Troelsen.  

– Vi tar alle kostnadene med sammenslåing i regnskapet for 2021. Så langt i år har vi  bokført 105 millioner kroner. Hvis vi ser på proformaregnskapet med de to  opprinnelige bankene og korrigerer for engangskostnadene med sammenslåing,  oppnådde vi et resultat før skatt på 246 millioner kroner mot 184 millioner i fjor.  

– Vi legger til grunn at sammenslåingen vil gi gode synergieffekter, som vil bidra  positivt til resultatutviklingen i årene fremover, sier Troelsen.  

Det vises til proforma regnskapstall per tredje kvartal som viser at banken økte utlån  til personkunder og næringslivskunder med 5,0 prosent til 27,3 milliarder kroner siste  tolv måneder. Dette er på nivå med 3. kvartal 2020, da brutto utlånsvekst siste 12  måneder var 5,3 prosent.  

Innskuddsveksten de siste 12 måneder er 6,8 prosent, som er noe lavere enn 12  måneders innskuddsvekst etter tredje kvartal 2020, som var 10,6 prosent.  

Med en forretningskapital på 31,6 milliarder kroner er banken den 14. største  sparebanken i Norge. 

Banken har også en solid egenkapital på 3,3 milliarder kroner, der om lag 40 % av  egenkapitalen er i form av egenkapitalbevis som er notert på Oslo Børs. Av disse  egenkapitalbevisene eier de to stiftelsene Sparebankstiftelsen Nordvest og  Sparebankstiftelsen Surnadal Sparebank omtrent halvparten. 

Samlet i samme system 

– Alle våre drøyt 50.000 kunder har nå tilgang til samme produkter og digitale  tjenester. Dessuten har bankens medarbeidere nå felles system, både infrastruktur  og verktøy, etter en vellykket sammenslåing av banksystemene til de to opprinnelige  bankene, sier administrerende direktør Allan Troelsen.  

– I helgen arbeidet mer enn 150 personer med å overføre alle data som er samlet i  databasene til tidligere Surnadal Sparebank inn i databasene og systemene til  SpareBank 1 Nordmøre. Bare arkivet som er overført inneholder mer enn 8 millioner  sider med avtaler. Det ble en vellykket helg, der stort sett alt gikk som planlagt,  bortsett fra at 3.800 bankkort dessverre ikke fungerte som de skulle på fredag kveld.

– Sammenslåing av to banksystemer er en svært omfattende og kompleks oppgave,  som involverer mange aktører både i Norge og Danmark. Det er siden september i  fjor gjennomført mer enn 2.000 møter mellom de drøyt 200 involverte i prosjektet,  fortsetter Troelsen.  

Økende optimisme  

Bankdriften er i liten grad påvirket av Covid-19 pandemien, og gjenåpningen av  samfunnet har bidratt til høyere etterspørsel og at veksten har tiltatt i alle næringer. Økonomien er tilbake til veksten vi hadde før Korona, og både bedrifter og  husholdninger melder som økende optimisme. Videre er næringsstrukturen i  regionen vår differensiert, noe som bidrar til å utligne svingninger.  

Ledighetstallene i regionen bekrefter økt aktivitet. Arbeidsledigheten i Møre og  Romsdal kom raskt ned på et normalisert nivå og utgjør for Møre og Romsdal 2,0  prosent ved utgangen av kvartalet. Til sammenligning er ledigheten i Norge 2,4  prosent. Knapphet på arbeidskraft har tiltatt i inneværende periode og det forventes  at arbeidsledigheten i kommende 3 måneders periode skal reduseres noe.  

– Aktiviteten i banken er høy, og vi opplever relativt god vekst i utlån både til  personkunder og bedrifter, spesielt sett i forhold til at vi som følge av sammenslåing,  har vært i en fase med noe mer internt fokus enn normalt, sier Troelsen.  

– Vi ser positivt på regionens utvikling og samtidig vil banken fremover være enda  mer fokusert mot kunder og økte markedsandeler, avslutter Allan Troelsen. 

Om SpareBank 1 Nordmøre

  • SpareBank 1 Nordmøre har sitt primære markedsområde i Møre og Romsdal. Konsernet er  totalleverandør av produkter og tjenester innen finansiering, leasing, sparing og plassering,  forsikring, betalingsformidling rådgivning og regnskapstjenester.
  • Banken har kontorer i  kommunene Trondheim, Smøla, Aure, Heim, Surnadal, Kristiansund, Averøy, Tingvoll, Hustadvika,  Gjemnes, Molde og Ålesund.
  • Konsernet består av morbanken, 70 prosent av SpareBank 1  Regnskapshuset Nordvest AS og 70 prosent av Trio Regnskapsservice AS.
  • Konsernet har 215  ansatte, og mer enn 50.000 kunder.
  • Forretningskapital per 30.09.2021 er cirka 32 milliarder  kroner.
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøEg tar det for gitt at du har lest Klimautvalet sine 9 siderrs rapport om samferdsel. Der står det i ...
Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøJa det er Stortinget sitt privilegium å sette inn tiltak slik at Noreg når sine klimamål. Og det er ikkje ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Hans-Peter KaaresenSamferdsel prioriteres først av alt hos fylkespolitikerne – gratis ferge før skoler. Uten Møreaksen må fylket fortsatt drifte 2 ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrMiljøvennlig mobilitet betyr tilrettelegging for elbiler i distriktene – hvor offentlige transportmidler aldri kan bli et tilfredsstillende alternativ, verken økonomisk ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDet er Stortinget sitt privilegium å prioritere, herunder også hvordan de vil forsøke å nå klimamål. Slik som å redusere ...
Hans-Peter Kaaresen 17 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse