Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
19 november 2021 05:35
Del på Facebook
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 19. november.

2.426 nye koronasmittede registrert siste døgn - 542 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 2.426 nye koronasmittede personer i Norge. Det er 420 flere enn samme dag i forrige uke. I Oslo er det registrert 542 nye smittede det siste døgnet. Det er 125 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.860 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.573, så trenden er stigende.

Torsdag var 218 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var én færre enn dagen før.

Regjeringen planlegger nytt mannsutvalg

Regjeringen skal nedsette et nytt mannsutvalg som skal se på menns utfordringer.

– For likestillingskampens legitimitet må vi også snakke mer om det som er menns utfordringer, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) til Aftenposten.

– Høye selvmordstall, ensomhet, kriminalitet, mange gutter sliter på skolen. På en rekke områder har menn som gruppe utfordringer, og det må vi se mer på, sier hun.

Zuccarello og Minnesota Wild feide over Dallas Stars

Mats Zuccarello og Minnesota Wild vant en overlegen 7-2-seier i oppgjøret mot Dallas Stars natt til fredag. Zuccarello sto bak ett av målene og hadde to assists.

Mats Zuccarello fikk 17.17 minutter på isen i nattens oppgjør som ble spilt på Wilds hjemmebane i Saint Paul.

Avskogingen øker i Brasil

Avskogingen i den brasilianske delen av Amazonas økte med nesten 22 prosent fra august i fjor til juli i år, sammenlignet med samme periode året før. Det er det høyeste avskogingsnivået på 15 år, ifølge et anslag utarbeidet av det brasilianske forskningsinstituttet INPE.

Det er tredje år på rad at den årlige avskogingen i Amazonas har økt. Miljøvernminister Joaquim Leite innrømmer at tallene utgjør det han kaller «en utfordring», og varsler økt innsats mot miljøkriminalitet.

India avvikler landbruksreform

Indias statsminister Narendra Modi varslet i natt at regjeringen skal oppheve den omstridte landbruksreformen som har ført til nesten ett år med omfattende protester i landet. Reformen består av tre lover.

– Vi har besluttet å trekke alle de tre landbrukslovene. Vi skal starte den grunnlovsmessige prosessen med å oppheve dem i en sesjon i nasjonalforsamlingen i slutten av måneden, sier Modi.

Migrantleir fjernet i Hviterussland

En migrantleir ved grensen mot Polen er fjernet. De rundt 2.000 som holdt til der, er innlosjert i et mottakssenter, ifølge grensevaktstyrken i Hviterussland. Grensevakter på polsk side av grensen bekrefter at leiren er tømt.

Tusenvis av migranter, hovedsakelig fra Midtøsten, har i flere uker oppholdt seg i hviterussiske leirer ved grensen i håp om å komme seg til EU. Vesten sier krisen er skapt av Hviterussland ved å fly migranter inn til landet og sende dem mot EUs grense som svar på EU-sanksjoner mot Hviterussland. Myndighetene i Minsk har avvist anklagene.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 8 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøJa, eg er sikker på at det vil koste over 1 mrd.Eg oppfatta at flytting må til for å skåne ...
Terje Sundsbø 8 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet mitt. Mener du det vil koste mer enn 1 milliard å flytte fergeleiet ut fra sentrum ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDet som vart sagt på eksportveikonferansen var ca ein milliard, etter hukommelsen.Ny fergeterminal med all infrastruktur vil koste minst det ...
Terje Sundsbø 10 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrOm trafikken er stabil, og behovet for å flytte fergeleiet ut fra sentrum av Molde har eksistert i flere 10-år, ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøTellepunktet står øst for krysset fra ferga. Viser ikkje fordeling på retning til og fra ferga.Trafikken er stabil.I Batnfjorden er ...
Terje Sundsbø 20 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTrafikkaoset gjelder alle retninger, til/fra fergen, og øst/vest for fergeleiet. Trafikktallene har du da ikke hatt vansker med å finne ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse