Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
25 november 2021 10:27
Del på Facebook
Det ble satt rekord i antall registrerte koronasmittede i Norge onsdag. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier at dersom vi følger smittevernrådene, bør smitten gå ned. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Det ble satt rekord i antall registrerte koronasmittede i Norge onsdag. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier at dersom vi følger smittevernrådene, bør smitten gå ned. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Smittetallene i Norge ligger fortsatt på et høyt nivå. – Vi trenger bedre etterlevelse av smittevernrådene for å snu trenden, sier Espen Nakstad.

Det siste døgnet er det registrert 4.575 koronasmittede i Norge. Aldri før har så mange blitt registrert smittet på ett døgn, men forklaringen på rekorden ligger trolig i et etterslep på registreringer.

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier til NTB at man må ta dag-til-dag-tallene med en liten klype salt, og at det egentlig er uketallene, litt i ettertid som er de mest pålitelige.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 2.297 koronasmittede per dag.

Bekymringsfullt

I tillegg til høye smittetall har antall innlagte koronapasienter på norske sykehus steget jevnt de siste ukene.

– Hvis denne stigningen fortsetter, så tar det ikke lang tid før vi når rekordnivået fra mars 2020, da landet stengte ned, sier Nakstad.

Onsdag var 232 koronapasienter innlagt på sykehus. 59 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 35 på respirator.

– Det er bekymringsfullt, fordi helsetjenesten er preget av å ha stått i en pandemi veldig lenge, sier Nakstad.

annonse

En annen situasjon nå

Enkelte begynner å bli urolig for hva de høye tallene har å si for nye tiltak og eventuelt julefeiringen, men ifølge Nakstad er vi i en annen situasjon nå enn julen 2020.

– Rett og slett fordi så mange er vaksinert og beskyttet av vaksinen. Det betyr at det ikke er så mange tiltak som skal til for å snu smittetrenden nå, sier han.

– Det viktigste nå er å vaksinere seg med den tredje dosen, holde seg hjemme når man føler seg syk og teste seg ved symptomer. Klarer vi det, i tillegg til å følge de lokale smittevernrådene, så bør det være nok til å få smitten til å gå nedover.

Men skal trenden snu, må folk bli flinkere til å følge smittevernrådene.

– Ikke i mål

– Vi ser tegn til at folks atferd begynner å påvirke tallene. Men vi er ikke i mål på noen måte og trenger bedre etterlevelse av smittevernrådene for å kunne snu trenden, sier Nakstad.

Han begrunner dette med at i oktober og november svarte flere at de ikke vil holde seg hjemme ved sykdom sammenlignet med tidligere i pandemien.

– Vi ser at etterlevelsen av lokale råd om munnbind i de store bykommunene ikke har vært veldig god. Dette gir et inntrykk av at folk lever mer normalt og ikke tenker like mye på smittevern som de har gjort tidligere.

Til nå har 4.229.770 personer fått første dose av koronavaksinen, 3.796.698 personer har fått andre og 401.398 har fått tredje dose.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøJaja, du får nå bare fortsette å bo i din egen lille drømmverden. 10. plass av 20, er ikke høyt ...
@Anne Mari SandshamnDine 3 første linker viser til prioriteringene fra mai, før revidert statsbudsjett nå i september. Og som du påviser – ...
Frode Hoseth 6 timer siden Et utspekulert verktøy
Idag den 07.10.2022 er Norges dag der Den Norske Nobelkomiteen sender signaler om (grunnleggende) menneskerettigheter, demokratiet og fredelig sameksistens for ...
Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLest denne Terje? : https://www.veier24.no/artikler/her-er-lista-vegvesenet-prioriterer-disse-store-veiprosjektene/519367   MA er ikke nevnt engang på noen av listene for de neste 5 år -  fakta ...
Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 23 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte