Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
04 desember 2021 09:56
Del på Facebook
Det er helt ekstremt hvor mye staten håver inn, sier Frp-leder Sylvi Listhaug som mener at regjeringen må bla opp for dyr strøm før jul. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Det er helt ekstremt hvor mye staten håver inn, sier Frp-leder Sylvi Listhaug som mener at regjeringen må bla opp for dyr strøm før jul. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Opposisjonen legger press på regjeringen for å sikre at strømkunder slipper å vente helt til neste år før de får hjelp med regningene.

Ifølge tall fra Energi Norge ligger staten an til å få 30 milliarder kroner mer fra vannkraftproduksjonen i år enn i fjor. Kommunene kan plusse på rundt 9 milliarder i økte inntekter. Forklaringen er de høye prisene i kraftmarkedet.

Regjeringen har én ting å gjøre: Bla opp og gi norske forbrukere tusenlapper tilbake før jul, mener Frp-leder Sylvi Listhaug.

– Det er helt ekstremt hvor mye staten håver inn. Selv den store ekstra skatteregningen regjeringen vil sende til folk neste år, blekner sammenlignet med hva de karrer til seg på strøm, sier Listhaug til Dagens Næringsliv.

Hun mener regjeringspartiene burde ha funnet fram tiltak for å bøte på strømregningen da de forhandlet budsjett med SV.

– Strømkrisen ikke kan ha kommet overraskende på de rødgrønne partiene, da den har hengt over norske forbrukere hele høsten, sier Listhaug.

Jobber i helgen

NTB er kjent med at regjeringen i helgen har jobbet intenst med nye tiltak.

Hvor raskt tiltakene kan legges fram for Stortinget, er likevel uklart. Etter det NTB forstår, vil det sannsynligvis bli ut i neste uke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) signaliserte torsdag at det trolig ikke kommer noe strømhjelp til folk før etter nyttår.

Støre viste til enigheten mellom regjeringspartiene og SV om å komme med et økonomisk bidrag som treffer de husholdningene som er hardest rammet.

– Dette er vel som for alle de løsningene som er skissert fra ulike partier, noe som først vil komme til utbetaling over nyttår. Men det er jo også tiden da folk får strømregningene, og vi er nødt til å være på plass med en løsning da, sa Støre under finansdebatten i Stortinget torsdag.

Før jul, sier SV

SVs Lars Haltbrekken mener saken slett ikke kan vente til etter nyttår.

– SV krever at regjeringen reagerer raskere enn dette. Stortinget må ha en sak og gjøre vedtak allerede i neste uke. Regjeringen må snu alle steiner for å få ut penger til dem som sliter mest før jul, sier Haltbrekken til Adresseavisen.

Han ser for seg at regjeringen først hjelper grupper som mottar bostøtte eller sosialhjelp, studenter, pensjonister og uføre.

Også Rødt krever strakstiltak. Sofie Marhaug, som er andre nestleder i energi- og miljøkomiteen, karakteriserer signalene fra statsministeren i finansdebatten som «skremmende».

– Det kan virke som at de ikke har tid til å hjelpe folk å betale strømregningene, for de må finne skjegget. Men nå gjelder det å bla opp i desember – ikke vente til etter jul! sier hun.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøFlertallet her vil vel si at det er DU som må ta deg sammen...! ;)Les tidligere kommentarer nå Sundsbø. :)
Alf Helge Fevaag 3 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Rolf Erik PedersenMitt forslag er heller vrangforestillinger få grunn av at de lever i sin egen "alternative virkelighet"... :)
Rolf Erik Pedersen 15 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Alf Helge FevaagDet er nok slik det ser ut.Agendaen er lett synlig, Argumentene deres holder ihvertfall ikke i det hele tatt. Triksing med tall, ...
Terje Sundsbø 17 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Alf Helge FevaagJa, Fevaag, gjør det du.
Rolf Erik Pedersen 21 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Terje SundsbøHar Riksantikvaren bestemme dette alene?Har en vis følelse at Stortinget står litt over Riksantikvaren?Det samme gjelder vel for Kystverket også!Tror ...
Alf Helge Fevaag 22 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Rolf Erik PedersenDet er vel heller at han tror at alle som skal krysse Romsdalsfjorden må innom rådhusplassen på Molde først... :DD
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte