Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
04 desember 2021 09:56
Del på Facebook
Det er helt ekstremt hvor mye staten håver inn, sier Frp-leder Sylvi Listhaug som mener at regjeringen må bla opp for dyr strøm før jul. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Det er helt ekstremt hvor mye staten håver inn, sier Frp-leder Sylvi Listhaug som mener at regjeringen må bla opp for dyr strøm før jul. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Opposisjonen legger press på regjeringen for å sikre at strømkunder slipper å vente helt til neste år før de får hjelp med regningene.

Ifølge tall fra Energi Norge ligger staten an til å få 30 milliarder kroner mer fra vannkraftproduksjonen i år enn i fjor. Kommunene kan plusse på rundt 9 milliarder i økte inntekter. Forklaringen er de høye prisene i kraftmarkedet.

Regjeringen har én ting å gjøre: Bla opp og gi norske forbrukere tusenlapper tilbake før jul, mener Frp-leder Sylvi Listhaug.

– Det er helt ekstremt hvor mye staten håver inn. Selv den store ekstra skatteregningen regjeringen vil sende til folk neste år, blekner sammenlignet med hva de karrer til seg på strøm, sier Listhaug til Dagens Næringsliv.

Hun mener regjeringspartiene burde ha funnet fram tiltak for å bøte på strømregningen da de forhandlet budsjett med SV.

– Strømkrisen ikke kan ha kommet overraskende på de rødgrønne partiene, da den har hengt over norske forbrukere hele høsten, sier Listhaug.

Jobber i helgen

NTB er kjent med at regjeringen i helgen har jobbet intenst med nye tiltak.

Hvor raskt tiltakene kan legges fram for Stortinget, er likevel uklart. Etter det NTB forstår, vil det sannsynligvis bli ut i neste uke.

annonse

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) signaliserte torsdag at det trolig ikke kommer noe strømhjelp til folk før etter nyttår.

Støre viste til enigheten mellom regjeringspartiene og SV om å komme med et økonomisk bidrag som treffer de husholdningene som er hardest rammet.

– Dette er vel som for alle de løsningene som er skissert fra ulike partier, noe som først vil komme til utbetaling over nyttår. Men det er jo også tiden da folk får strømregningene, og vi er nødt til å være på plass med en løsning da, sa Støre under finansdebatten i Stortinget torsdag.

Før jul, sier SV

SVs Lars Haltbrekken mener saken slett ikke kan vente til etter nyttår.

– SV krever at regjeringen reagerer raskere enn dette. Stortinget må ha en sak og gjøre vedtak allerede i neste uke. Regjeringen må snu alle steiner for å få ut penger til dem som sliter mest før jul, sier Haltbrekken til Adresseavisen.

Han ser for seg at regjeringen først hjelper grupper som mottar bostøtte eller sosialhjelp, studenter, pensjonister og uføre.

Også Rødt krever strakstiltak. Sofie Marhaug, som er andre nestleder i energi- og miljøkomiteen, karakteriserer signalene fra statsministeren i finansdebatten som «skremmende».

– Det kan virke som at de ikke har tid til å hjelpe folk å betale strømregningene, for de må finne skjegget. Men nå gjelder det å bla opp i desember – ikke vente til etter jul! sier hun.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø Nylig Den problematiske Tautra-tunnelen
@Anne Mari SandshamnKanskje du skulle lese noe sannferdig, skrevet av fagfolk? https://www.rbnett.no/meninger/i/zrb7k9/romsdalsfjordtunnelen-blir-en-av-verdens-sikreste. Det er Møreaksen som gir mest vei for pengene. Med ...
@Anne Mari SandshamnEnda en god grunn for slike fergeavløsningsprosjekter, så risikerer vi ikke slike uhell.Frank Sve (Frp) er bekymret for fylkeskommunens økonomi ...
Anne Mari Sandshamn 2 timer siden Den problematiske Tautra-tunnelen
Dette er det beste og mest sannferdige innlegg jeg har lest så langt om MA. Gir enda mer grobunn til ...
Anne Mari Sandshamn 13 timer siden Kva er vitsen med gratis ferje, når ferja ikkje går?
@Terje SundsbøJaggu bra den er nede det meste av tiden, ellers kan det lett bli veldig mange ulykker, av bilister om ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Å hevde at tunnelen under Tautra går i et aktivt jordskjelvområde faller på sin egen urimelighet. Se til Japan, der ...
Det er mange gode grunner for å bygge ut fergeavløsingsprosjekter, slik som Møreaksen. Bl.a. fordi fergebommer er nede mesteparten av ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte