Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
08 januar 2022 05:40
Del på Facebook
Foto: Heiko Junge / NTB
Foto: Heiko Junge / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 8. januar.

Stor vannlekkasje i Oslo

Politiet advarte om skøyteis i gatene og vann i kjellere etter en større vannlekkasje på Majorstuen i Oslo natt til lørdag. Lekkasjen skyldtes brudd i en hovedvannledning, og deler av Kirkeveien, Ring 2, ble sperret.

Lekkasjen ble stanset i 5-tiden, men det er uvisst hvilke konsekvenser det får for trafikken og beboerne i området.

6.160 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 6.160 koronasmittede i Norge. Det er 3.115 flere enn samme dag i forrige uke, men 1.719 færre enn forrige døgn. I alt 1.047 av de koronasmittede er registrert i Oslo

De siste sju dagene er det i snitt registrert 5.805 koronasmittede per dag på landsbasis. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 3.446, så trenden er stigende.

USA lar konsulatansatte forlate Kasakhstan

USA lar ikke-essensielle medarbeidere ved landets konsulat i Almaty, Kasakhstans største by, forlate landet. Alle ikke-essensielle medarbeidere ved generalkonsulatet, samt familiene til alle ansatte, kan dra hjem, heter det i en oppdatering fra det amerikanske utenriksdepartementet.

Det har i flere dager vært uro og opptøyer i Almaty. Blant annet har regjeringsbygg blitt stukket i brann og butikker plyndret. Sikkerhetsstyrker har svart med å skyte med skarpt, og flere titall mennesker er drept på begge sider. Som følge av situasjonen har Tyskland besluttet å stanse våpensalget til landet, erfarer det tyske nyhetsbyrået DPA.

Komité vil be Mike Pence vitne om kongresstormingen

Tidligere visepresident Mike Pence vil bes om å vitne for kongresskomiteen som etterforsker stormingen av Kongressen 6. januar i fjor, sier den demokratiske kongressrepresentanten Bennie Thompson, som leder komiteen, i et intervju med kringkasteren NPR.

Pences rolle og tanker om både selve dagen og dagene i forveien er svært interessant, heter det. Trump hadde på forhånd lagt press på Pence for å forsøke å avvise valgvinner Joe Bidens resultater i flere viktige delstater. Pence endte opp med å si at han ikke hadde makten til å avvise valgresultater.

Hovland faller på resultatlisten på Hawaii

Viktor Hovland faller på resultatlisten i årets første golfturnering, Tournament of Champions på Hawaii, og ligger nå på en 22.-plass med ni slag opp til lederen.

Hovland startet den andre runden svakt og måtte ha ett ekstra slag på hull tre og fire. I siste del av runden spilte han bedre, og han fullførte med 69 slag, noe som er fire slag under par. Totalt ligger han åtte slag under par.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse