Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
11 januar 2022 15:47
Del på Facebook
Foto: Ingunn Strand / Kristiansund kommune
Foto: Ingunn Strand / Kristiansund kommune
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kommuneoverlege Askill Sandvik har bestemt at de lokale vedtak skal videreføres noen dager til.

– Det er viktig og riktig å videreføre de lokale tiltakene, sier kommunalsjef helse og omsorg Siv Iren Stormo Andersson.

Hun fokuserer på viktigheten av at de kommunale tjenestene opprettholdes på en så god måte som mulig i denne krevende situasjonen.

Kristiansund kommune har hatt to lokale vedtak gående den siste uken, disse videreføres til og med midnatt 14. januar 2022, opplyser kommunen.

Vedtak i henhold til Smittevernloven § 4.1, tirsdag 11. januar 2022:

Vedtak 1
Med hjemmel i smittevernloven § 4.1 gjør kommuneoverlegen i Kristiansund vedtak om besøksrestriksjon for Bergan sykehjem, Kringsjå sykehjem, Storhaugen helsehus, Frei sykehjem, Rokilde og Barmannhaugen for alle besøkende med unntak for palliasjon eller alvorlig syke.

Begrunnelse for vedtaket
Kristiansund kommune har et stort omikronutbrudd med en betydelig smitteutvikling. Siden slutten av desember har det vært koronasmitte i alle sykehjem i Kristiansund. Det er smitte både hos pasienter og ansatte. Det er blant annet et større pågående utbrudd ved Bergan sykehjem. Det er nå svært viktig å begrense smitten i dette sårbare miljøet for å unngå alvorlig sykdom. Vedtaket anses som nødvendig ut ifra smittesituasjonen og er forholdsmessig ut i fra den høye risikoen ved smitte. Vedtaket har vært drøftet med Eldrerådet og brukerrådsrepresentanter.

annonse

Vedtakets opprinnelige varighet var fra 4. januar 2022 kl 12 til og med 11. januar 2022 klokken 12.00. Vedtaket forlenges med samme begrunnelse til og med 14. januar 2022 klokken 24.00.

Vedtak 2
Kommuneoverlegen i Kristiansund har 11.01.22 gjort hastevedtak som omfatter kommunenes videregående skoler (Atlanten videregående skole og Kristiansund videregående skole). Videregående skoler i Kristiansund skal ha digital undervisning. Det gis unntak for sårbare elever.

Begrunnelse for vedtaket
Kristiansund har en eksplosiv smitteutvikling som er drevet av Omikron. Det er mange smittede i aldersgruppen 17–19 år. Antallet er høyt og smittesituasjonen er uoversiktlig. På bakgrunn av den alvorlige smitteutviklingen i byen, med risiko for stor spredning ved oppstart av de videregående skolene, skal det være digital undervisning i en periode fremover. Saken har vært drøftet med rektorene på de videregående skoler og Statsforvalter.

Vedtakets opprinnelige varighet var fra 6. januar til og med 13. januar. Vedtaket forlenges til og med 14. januar klokken 24.00.

Covid-19-forskriften:

Covid-19-forskriften kapittel 2. $ 4i

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg ser du viser til at Oslofjordtunnelen stenges ofte pga. hendelser i tunnelen. Det er ikke rart – men den ...
Det som Hofseth skriver her, er så logisk og klokkeklart at alle ser fornuften i det.Prosjektet Borgundfjord- og Veddetunnelen er ...
Anne Mari Sandshamn 4 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Terje SundsbøSi ikke det du, her er den mest berømte.. Og neida, ikke nødvendigvis av innsig av vann, men dog... 300 ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg tror det skjer oftere at veier oppe i dagen blir stengt pga. mye vann/flom enn at undersjøiske tunneler stenges ...
Anne Mari Sandshamn 5 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
Ser jo med klarhet nå, etter siste uværet , hvor rammet en kanbli av uvær - i undersjøiske tuneller! Tenker ...
Ketil Strand Andersen 6 dager siden Symbolpolitikk i bakvendtland
Merk at de to tårnene man ser på illustrasjonsfotoet er kjøletårn som brukes i varme land for å redusere temperaturen ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte