Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
12 januar 2022 08:53
Del på Facebook
Redningsskøyta Bergen Kreds har bistått Hurtigruten sitt skip Fridtjof Nansen med å legge til kai og fortøye ved Trollebø kai i Måløy etter grunnberøring natt til onsdag. Foto: Redningsselskapet / NTB
Redningsskøyta Bergen Kreds har bistått Hurtigruten sitt skip Fridtjof Nansen med å legge til kai og fortøye ved Trollebø kai i Måløy etter grunnberøring natt til onsdag. Foto: Redningsselskapet / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hurtigruteskipet Fridtjof Nansen med 398 personer om bord grunnstøtte natt til onsdag sør for Måløy. Ingen ble skadd, men skipet fikk hull i skroget.

– Det er svært krevende vær i området og slik sett ikke overraskende at noe sånt kan skje, sier vakthavende redningsleder Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til VG.

Det var los om bord på skipet da det traff havbunnen, opplyser rederiet Hurtigruten Expeditions. De vet ennå ikke hva som forårsaket grunnberøringen, men viser til de krevende værforholdene i området som en mulig medvirkende årsak.

– Vi har igangsatt noen tidlige undersøkelser av årsakssammenhengen. Det viktigste for oss nå er å ivareta gjestene og mannskapet vårt, og den videre transporten av gjester, som først må av skipet før de skal komme seg hjem, sier pressevakt Øystein Knoph til NTB.

Fra Hamburg

Skipet seilte fra Hamburg andre nyttårsdag og skulle etter planen være tilbake i den tyske havnebyen 16. januar. Etter ilandsetting i Måløy i Vestland blir gjestene trolig innkvartert på hotell i Ålesund før videre transport hjem, forteller Knoph.

Driftsleder Sølve Oldeide ved Nordfjord Havn sier til NRK at det er hull i skroget. Dykkere er på stedet og skal ned og se over skadene.

– Det vi vet per nå, er at skipet har fått mindre skader på en framdriftsenhet og på skroget. Nå skal vi bruke dagen på å undersøke dem nærmere. Situasjonen er stabil, og det er ikke fare for verken skipet eller noen av dem om bord, sier Knoph.

Fikk bistand

Twitter skriver Redningsselskapet klokka 7.49 onsdag at redningsskøyta Bergen Kreds har bistått Fridtjof Nansen mot land ved Trollebø kai i Måløy. Det var da kuling med sterke vindkast i området.

Ifølge Vest politidistrikt, som ble varslet om saken klokka 3.51, er det så langt ikke meldt om skadde personer. Hendelsen skjedde sør for Gangsøya.

Politi og brannvesen var natt til onsdag på stedet.

MS Fridtjof Nansen er et av Hurtigrutens nye ekspedisjonsskip, som er utstyrt for cruise i arktiske farvann. Det går ikke i rute langs kysten.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDet betyr at E39 Vik-Molde er prioritert for oppstart første seks år. God helg til deg også.
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøVi får konkludere medat vi ikkje blir samde om kva som er konklusjonen i SVV sitt innspel til ny NTP. ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrTabell 4.3 på side 49 har 14 kolonner (inklusive de med kun grafikk), hvor kolonne 2 angir navnet på prosjektet. ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 2 dager siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse