Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
12 januar 2022 08:53
Del på Facebook
Redningsskøyta Bergen Kreds har bistått Hurtigruten sitt skip Fridtjof Nansen med å legge til kai og fortøye ved Trollebø kai i Måløy etter grunnberøring natt til onsdag. Foto: Redningsselskapet / NTB
Redningsskøyta Bergen Kreds har bistått Hurtigruten sitt skip Fridtjof Nansen med å legge til kai og fortøye ved Trollebø kai i Måløy etter grunnberøring natt til onsdag. Foto: Redningsselskapet / NTB

Hurtigruteskipet Fridtjof Nansen med 398 personer om bord grunnstøtte natt til onsdag sør for Måløy. Ingen ble skadd, men skipet fikk hull i skroget.

– Det er svært krevende vær i området og slik sett ikke overraskende at noe sånt kan skje, sier vakthavende redningsleder Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til VG.

Det var los om bord på skipet da det traff havbunnen, opplyser rederiet Hurtigruten Expeditions. De vet ennå ikke hva som forårsaket grunnberøringen, men viser til de krevende værforholdene i området som en mulig medvirkende årsak.

– Vi har igangsatt noen tidlige undersøkelser av årsakssammenhengen. Det viktigste for oss nå er å ivareta gjestene og mannskapet vårt, og den videre transporten av gjester, som først må av skipet før de skal komme seg hjem, sier pressevakt Øystein Knoph til NTB.

Fra Hamburg

Skipet seilte fra Hamburg andre nyttårsdag og skulle etter planen være tilbake i den tyske havnebyen 16. januar. Etter ilandsetting i Måløy i Vestland blir gjestene trolig innkvartert på hotell i Ålesund før videre transport hjem, forteller Knoph.

Driftsleder Sølve Oldeide ved Nordfjord Havn sier til NRK at det er hull i skroget. Dykkere er på stedet og skal ned og se over skadene.

annonse

– Det vi vet per nå, er at skipet har fått mindre skader på en framdriftsenhet og på skroget. Nå skal vi bruke dagen på å undersøke dem nærmere. Situasjonen er stabil, og det er ikke fare for verken skipet eller noen av dem om bord, sier Knoph.

Fikk bistand

Twitter skriver Redningsselskapet klokka 7.49 onsdag at redningsskøyta Bergen Kreds har bistått Fridtjof Nansen mot land ved Trollebø kai i Måløy. Det var da kuling med sterke vindkast i området.

Ifølge Vest politidistrikt, som ble varslet om saken klokka 3.51, er det så langt ikke meldt om skadde personer. Hendelsen skjedde sør for Gangsøya.

Politi og brannvesen var natt til onsdag på stedet.

MS Fridtjof Nansen er et av Hurtigrutens nye ekspedisjonsskip, som er utstyrt for cruise i arktiske farvann. Det går ikke i rute langs kysten.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Anne Mari SandshamnDine 3 første linker viser til prioriteringene fra mai, før revidert statsbudsjett nå i september. Og som du påviser – ...
Frode Hoseth 5 timer siden Et utspekulert verktøy
Idag den 07.10.2022 er Norges dag der Den Norske Nobelkomiteen sender signaler om (grunnleggende) menneskerettigheter, demokratiet og fredelig sameksistens for ...
Anne Mari Sandshamn 7 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLest denne Terje? : https://www.veier24.no/artikler/her-er-lista-vegvesenet-prioriterer-disse-store-veiprosjektene/519367   MA er ikke nevnt engang på noen av listene for de neste 5 år -  fakta ...
Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 22 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte