Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
13 januar 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Gyda har ført til flere evakueringer

Ekstremværet Gyda har fortsatt å skape problemer i natt. Blant annet er flere veier i Trøndelag og Møre og Romsdal stengt. Dette gjelder også E39 i Heim kommune, som er stengt på grunn av ras ved Vasslivatnet og oversvømmelse mellom Vinjeøra og Stormyra.

Et jordras gjør at 16 boliger er evakuert på Sjøholt i Ålesund kommune, men ingen personer er skadd. I Eresfjord i Molde kommune står Dokkelva i fare for å gå over sine bredder, og 44 personer er evakuert fra boligene sine.

Skademeldingene har flommet inn

Så langt har Gjensidige Forsikring fått inn nærmere 30 skademeldinger i forbindelse ekstremværet Gyda, opplyste selskapet i natt. Tallene er oppdatert klokka 22 i går kveld.

– Flere av våre kunder har allerede merket de store nedbørsmengdene og snøsmeltingen. Den vanligste henvendelsen er kunder som har fått kjelleren fylt med vann, tilbakeslag fra avløpsnettet og lekkasjer via utette tak og vegger, sier kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo.

Ny smittetopp i Norge

Det siste døgnet er det registrert 11.825 koronasmittede i Norge. Det er 3.440 flere enn samme dag i forrige uke, og det høyeste tallet på ett døgn så langt under pandemien.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 7.356 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 4.808, så trenden er stigende.

Nigeria opphever Twitter-forbud

Fra midnatt ble Twitter-tilgangen i Nigeria gjenopprettet, opplyser regjeringen i landet. Det skjer etter at Twitter har vært suspendert i Nigeria i sju måneder.

Myndighetene forbød Twitter i juni etter at selskapet hadde slettet en melding fra president Muhammadu Buharis konto. I meldingen kom han tilsynelatende med en advarsel til en gruppe separatister, samtidig som han viste til den nigerianske borgerkrigen for 50 år siden. Twitter konkluderte med at meldingen brøt selskapets regler. Regjeringen kritiserte beslutningen og spurte hva slags agenda Twitter har.

Åtte land fratatt stemmeretten i FN

Iran, Venezuela, Sudan, Kongo, Antigua og Barbuda, Guinea, Papua Ny-Guinea og Vanuatu er fratatt stemmeretten i FNs hovedforsamling. Det kunngjør FNs generalsekretær António Guterres i et brev.

Årsaken er at de åtte landene ikke har betalt medlemskontingenten. Land mister stemmeretten når de har pådratt seg en gjeld som er lik eller større enn beløpet for hvert av landenes medlemskontingent over den siste toårsperioden.

Ronnie Spector er død

Ronnie Spector, kjent fra The Ronettes med hitlåter som «Be My Baby» og tidligere ektefelle til musikkprodusenten Phil Spector, er død, 78 år gammel, etter kortvarig kamp mot kreft.

Hun stiftet bandet som senere fikk navnet The Ronettes sammen med sin søster og kusine. Bandet skrev i 1963 platekontrakt med den legendariske musikkprodusenten og låtskriveren Phil Spector, som hun giftet seg med i 1968 og skilte seg fra i 1974. Han ble i 2009 dømt for drap på skuespilleren Lana Clarkson. Han sonet fortsatt dommen da han døde i januar i fjor, 81 år gammel.


(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse