Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
13 januar 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Gyda har ført til flere evakueringer

Ekstremværet Gyda har fortsatt å skape problemer i natt. Blant annet er flere veier i Trøndelag og Møre og Romsdal stengt. Dette gjelder også E39 i Heim kommune, som er stengt på grunn av ras ved Vasslivatnet og oversvømmelse mellom Vinjeøra og Stormyra.

Et jordras gjør at 16 boliger er evakuert på Sjøholt i Ålesund kommune, men ingen personer er skadd. I Eresfjord i Molde kommune står Dokkelva i fare for å gå over sine bredder, og 44 personer er evakuert fra boligene sine.

Skademeldingene har flommet inn

Så langt har Gjensidige Forsikring fått inn nærmere 30 skademeldinger i forbindelse ekstremværet Gyda, opplyste selskapet i natt. Tallene er oppdatert klokka 22 i går kveld.

– Flere av våre kunder har allerede merket de store nedbørsmengdene og snøsmeltingen. Den vanligste henvendelsen er kunder som har fått kjelleren fylt med vann, tilbakeslag fra avløpsnettet og lekkasjer via utette tak og vegger, sier kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo.

Ny smittetopp i Norge

Det siste døgnet er det registrert 11.825 koronasmittede i Norge. Det er 3.440 flere enn samme dag i forrige uke, og det høyeste tallet på ett døgn så langt under pandemien.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 7.356 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 4.808, så trenden er stigende.

Nigeria opphever Twitter-forbud

Fra midnatt ble Twitter-tilgangen i Nigeria gjenopprettet, opplyser regjeringen i landet. Det skjer etter at Twitter har vært suspendert i Nigeria i sju måneder.

annonse

Myndighetene forbød Twitter i juni etter at selskapet hadde slettet en melding fra president Muhammadu Buharis konto. I meldingen kom han tilsynelatende med en advarsel til en gruppe separatister, samtidig som han viste til den nigerianske borgerkrigen for 50 år siden. Twitter konkluderte med at meldingen brøt selskapets regler. Regjeringen kritiserte beslutningen og spurte hva slags agenda Twitter har.

Åtte land fratatt stemmeretten i FN

Iran, Venezuela, Sudan, Kongo, Antigua og Barbuda, Guinea, Papua Ny-Guinea og Vanuatu er fratatt stemmeretten i FNs hovedforsamling. Det kunngjør FNs generalsekretær António Guterres i et brev.

Årsaken er at de åtte landene ikke har betalt medlemskontingenten. Land mister stemmeretten når de har pådratt seg en gjeld som er lik eller større enn beløpet for hvert av landenes medlemskontingent over den siste toårsperioden.

Ronnie Spector er død

Ronnie Spector, kjent fra The Ronettes med hitlåter som «Be My Baby» og tidligere ektefelle til musikkprodusenten Phil Spector, er død, 78 år gammel, etter kortvarig kamp mot kreft.

Hun stiftet bandet som senere fikk navnet The Ronettes sammen med sin søster og kusine. Bandet skrev i 1963 platekontrakt med den legendariske musikkprodusenten og låtskriveren Phil Spector, som hun giftet seg med i 1968 og skilte seg fra i 1974. Han ble i 2009 dømt for drap på skuespilleren Lana Clarkson. Han sonet fortsatt dommen da han døde i januar i fjor, 81 år gammel.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 30 minutter siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Anne Mari SandshamnDine 3 første linker viser til prioriteringene fra mai, før revidert statsbudsjett nå i september. Og som du påviser – ...
Frode Hoseth 3 timer siden Et utspekulert verktøy
Idag den 07.10.2022 er Norges dag der Den Norske Nobelkomiteen sender signaler om (grunnleggende) menneskerettigheter, demokratiet og fredelig sameksistens for ...
Anne Mari Sandshamn 5 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLest denne Terje? : https://www.veier24.no/artikler/her-er-lista-vegvesenet-prioriterer-disse-store-veiprosjektene/519367   MA er ikke nevnt engang på noen av listene for de neste 5 år -  fakta ...
Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 20 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte