Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
03 februar 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 3. februar.

Tre skadd i knivstikking på Jevnaker

Tre menn er sendt til sykehus etter knivstikking i en bolig på Jevnaker. To skal ha fått overfladiske skader. De vil bli arrestert så fort de blir utskrevet fra sykehuset.

Den tredje mannen undersøkes for mer alvorlige skader etter å ha blitt fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus i Oslo.

Politiet kjenner de tre mennene fra tidligere. En kvinne som befant seg i huset, kom seg ut uten skader.

Tysk ekspertpanel anbefaler en fjerde vaksinedose

Tysklands vaksinasjonspanel vil snart anbefale en fjerde dose koronavaksine, opplyser panelets leder Thomas Mertens.

– Vi har tall fra Israel som viser at en fjerde dose øker beskyttelsen mot tilfeller av alvorlig sykdom betraktelig. Stiko vil snart anbefale det, sier Mertens til mediegruppen Funke, skriver Reuters. Stiko er det tyske vaksinepanelet.

Enkelte andre land, blant dem Israel, har begynt å tilby en fjerde dose. En undersøkelse derfra viser imidlertid at selv om en fjerde dose mRNA-vaksine gir mer antistoffer, så var ikke nivået høyt nok til å unngå smitte med omikronvarianten.

Canadas opposisjon skroter partilederen

Erin O'Toole fjernes som leder av Canadas konservative parti. Det er strid i partiet om framtida og fjorårets valgtap mot det liberale regjeringspartiet.

O'Toole har havnet i unåde i deler av partiet for å trekke for mye mot sentrum i det forrige valget, der partiet mistet to seter. Blant annet har partifeller rast over endringer i partiets politikk om karbonpriser, budsjettspørsmål og våpenrestriksjoner, iblant på kort varsel. Tidligere i uka rettet O'Toole skarp skyts mot kritikerne, og sa at de ønsket å ta partiet i en «sint, negativ og ekstrem» kurs.

23.299 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 23.299 koronasmittede i Norge. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 1.378 færre enn samme dag i forrige uke.

I Oslo er det registrert 4.293 nye koronasmittede siste døgn. Det er 1.600 færre enn samme dag forrige uke, og 202 færre enn tirsdag.

Nasa vil begrave Den internasjonale romstasjonen i Stillehavet

Nasa vil pensjonere Den internasjonale romstasjonen ISS, melder CNN. Stasjonen skal pensjoneres i 2030, og året etter skal den styrtes i en øde del av Stillehavet og bli liggende på bunnen der, går det fram av nye planer for stasjonen, skriver kanalen.

ISS, som drives av Nasa, russiske Roskosmos, japanske Jaxa, europeiske Esa og canadiske CSA/ASC, er både den største romstasjonen og den som har vært i drift lengst. Etter 2030 skal kommersielt drevne romstasjoner overta for ISS, med hjelp fra Nasa.

Flere drepte etter amerikanskledet innsats mot jihadister i Idlib

Det er meldt om flere døde i sammenstøt i Idlib-provinsen nordvest i Syria torsdag, der den USA-ledede koalisjonen mot IS har innledet en offensiv. Det er eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) som melder om sammenstøtene.

Aktivistnettstedet Shaam melder at det er snakk om åtte døde, blant dem barn og en kvinne. Shaam har også publisert videoer av skadene etter angrepet. Ifølge SOHR landet helikoptre med soldater i nærheten av leirer for internt fordrevne i landsbyen Atme, som ligger nære grensa mot Tyrkia i jihadist-dominerte Idlib.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Frode Hoseth 15 minutter siden Skrot fergene
@Terje SundsbøOK, takk. Som en synser var det artig å være med litt, og jeg tror det er vanskelig nok for ...
Terje Sundsbø 43 minutter siden Skrot fergene
@Frode HosethEn løsning uten Tautratunnelen vil bety en annen fergefri kryssing av Romsdalsfjorden enn Møreaksen, noe som medfører at fergefritt til ...
Frode Hoseth 3 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøKanskje heier man på selve EUROPAVEIEN på forskjellig måte, men det behøver ikke bety at man er imot fergefri forbindelse ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Skrot fergene
@Frode HosethFergefri E39 Møreaksen handler om å erstatte fergene. Ikke bare over Romsdalsfjorden, men også til øyene Otrøya og Gossen. Men ...
Frode Hoseth 8 timer siden Skrot fergene
Fremfor å være en brobygger i det öppna landskap har Sundsbø gått under jorden med tunellsyn. Er det korrekt oppfattet?Fra ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Skrot fergene
@Rolf Erik PedersenDu sidestiller kostnad for drift av ferger med drift av vei i dagen? Du må sammenligne drift av tunneler med ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse