Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
19 februar 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Alex Brandon / AP / NTB
Foto: Alex Brandon / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 19. februar.

Biden: Putin har bestemt seg for å angripe Ukraina

President Vladimir Putin har bestemt seg for å invadere Ukraina, hevder USAs president Joe Biden. Han sier et angrep kan komme innen få dager eller neste uke.

Biden gjentok trusselen om massive økonomiske og diplomatiske sanksjoner mot Russland dersom landet skulle invadere nabolandet. Russland har utplassert opp mot 190.000 soldater nær Ukraina, ifølge amerikanerne.

OSSE: Flere hundre våpenhvilebrudd i Øst-Ukraina

Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) har registrert en betydelig økning i antall angrep langs frontlinjen i det østlige Ukraina.

I sin daglige rapport fredag melder OSSE om 870 brudd på våpenhvilen i regionene Donetsk og Luhansk dagen før, opp fra nærmere 600 onsdag. Det er i hovedsak snakk om skudd og eksplosjoner.

15.248 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 15.248 koronasmittede i Norge. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 7.823 færre enn samme dag i forrige uke.

Den 24. januar 2022 gjorde FHI store endringer i testsystemet, slik at færre koronasmittede blir registrert i MSIS. På grunn av dette er ikke tall etter 25. januar sammenlignbare med tallene før.

Over 100 lastebildemonstranter pågrepet i Ottawa

Canadisk politi har pågrepet over 100 personer og tauet bort flere lastebiler tilhørende demonstranter som har okkupert sentrum av Ottawa i tre uker.

Aksjonen startet fredag morgen lokal tid og fortsatte utover dagen. I kveldinga var minst 100 personer pågrepet og over 20 kjøretøyer var tauet bort, inkludert alle som blokkerte en av byens hovedgater, opplyser myndighetene.

Zuccarello scoret og fikk assist i Wild-tap

Mats Zuccarello noterte seg for en scoring og en målgivende pasning for Minnesota Wild mot Florida Panthers i NHL natt til lørdag, men det endte med 2-6-tap.

De to poengene gjør at Zuccarello «kun» trenger tolv poeng på 42 kamper for å slå sin egen rekord på 61 poeng i grunnspillet på en sesong. Det nådde han som New York Rangers-spiller i 2015/16-sesongen.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse