Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
24 februar 2022 12:55
Del på Facebook
– Dette angrepet er et alvorlig brudd på folkeretten og setter uskyldige menneskers liv i fare, sier statsminister Jonas Gahr Støre. – Det trengs samlet internasjonal reaksjon på Putins brudd på internasjonal rett, mener Høyre-leder Erna Solberg. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB
– Dette angrepet er et alvorlig brudd på folkeretten og setter uskyldige menneskers liv i fare, sier statsminister Jonas Gahr Støre. – Det trengs samlet internasjonal reaksjon på Putins brudd på internasjonal rett, mener Høyre-leder Erna Solberg. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grovt, uakseptabelt og tragisk. Norske partiledere står samlet i fordømmelsen av Russland og erklærer støtte til Ukraina.

– Dette angrepet er et alvorlig brudd på folkeretten og setter uskyldige menneskers liv i fare. Russiske myndigheter har det fulle og hele ansvaret for å ha kastet Europa inn i denne svært mørke situasjonen. Russland må umiddelbart stanse sine militære handlinger og respektere Ukrainas suverenitet og territorielle integritet, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NTB torsdag morgen.

– Vi står sammen med folket i Ukraina i denne forferdelige tiden, sa han videre.

Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg kaller det russiske angrepet på Ukraina for en mørk dag i Europa og for Ukrainas befolkning.

– Det trengs samlet internasjonal reaksjon på Putins brudd på internasjonal rett, skriver Erna Solberg på Twitter.

Frps Sylvi Listhaug (Frp) reagerer også kraftig.

– Ukraina har rett til å bestemme sin egen fremtid. Det er ene og alene Russland som kan holdes ansvarlig for død og ødeleggelse som dette angrepet fører med seg. Dette er en fryktelig dag for Ukraina, Europa og verden.

– Dypt tragisk

SV-leder Audun Lysbakken slutter seg til fordømmelsene og sier det som skjer, er dypt tragisk.

– Putin-regimet bryter internasjonal rett og velger vold som virkemiddel for å tvinge sin vilje på et naboland, sier Lysbakken.

– Det er forkastelig og dypt tragisk at dette skjer i Europa i vår tid. Vår solidaritet er med folket i Ukraina, og SV støtter det internasjonale presset for å få Russland til å legge bort sin ulovlige og uakseptable krigføring, sier han videre.

– Dette er et grovt og uakseptabelt brudd på folkeretten, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Han krever at Russland må stanse angrepet og trekke sine militære styrker ut.

– Tankene går til alle dem som nå rammes av krigshandlingene, sier han.

– Må være tydelig

Venstre mener Norge må gjøre det vi kan for å støtte Ukraina.

– Den internasjonale reaksjonen på Putins krig må være samlet og sterk: Tunge sanksjoner, mer støtte til Ukraina, Georgia og Moldova og hele Nato Response Force sine 40.000 soldater til Øst-Europa, skriver partileder Guri Melby på Twitter.

Hun kaller Russlands president Vladimir Putin en diktator.

– Den internasjonale reaksjonen mot Putin må være tydelig, og dette må få store konsekvenser for Norges forhold til Russland, skriver hun videre.

KrF-leder Olaug Bollestad sier hun fordømmer angrepet på det sterkeste og mener Norge må trappe opp bistanden og støtten til det ukrainske folk.

– Landet står nå i en humanitær krise der over tre millioner mennesker har behov for humanitær bistand. En eskalering slik vi nå ser, kan ramme sivilbefolkningen hardt, og mange mennesker vil trolig måtte legge på flukt, påpeker hun.

Hun mener Norge må tilby seg å ta imot flyktninger fra Ukraina. Det samme budskapet kommer også fra ungdomspartiene AUF og Unge Høyre.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse