Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
01 mars 2022 15:14
Del på Facebook
Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) i Stortingets spørretime onsdag.Foto: Terje Bendiksby / NTB
Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) i Stortingets spørretime onsdag.Foto: Terje Bendiksby / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ap-nestleder Hadia Tajik anslår at hun bidro med «noen tusenlapper i måneden» til foreldrene i perioden da hun fikk skattefri pendlerbolig.

– Jeg er veldig lei meg for at jeg har skuffet folk, for jeg er veldig opptatt av å være skikkelig og redelig, sier Tajik til VG.

Annonse
Annonse

I et nytt intervju med avisen gir arbeids- og inkluderingsministeren svar på flere spørsmål om omstendighetene rundt at hun i 2006 fikk skattefri pendlerbolig etter å ha levert inn en leiekontrakt som hun aldri benyttet seg av.

Tajik har tidligere forklart at hun i stedet bodde hjemme hos foreldrene og bidro med å betale utgifter hos dem, noe som også ville kunne gitt skattefritak. Dette har hun ikke dokumentasjon på, men hun kommer nå med anslag på summen.

– Mitt beste anslag er at det er snakk om noen tusenlapper i måneden, og at det i perioder har vært mer enn dette og i perioder har vært mindre enn dette. Det dreier seg om løpende utgifter og utstyr til hjemmet, sier Tajik.

Vil tilbakebetale nesten 200.000

Tajik sier at hun har snakket med foreldrene sine, og at de husker det samme som henne. Ap-nestlederen forteller at hun har ringt banken sin, og at hun der ikke kan få opplysninger om bankkontooverføringer så langt tilbake i tid.

Hun har tidligere varslet at hun vil tilbakebetale skatt som hun har fått fritak for i denne perioden og har nå kommet fram til at hun vil betale 199.408 kroner.

Annonse
Annonse

– Det er summen fordelsbeskatningen av pendlerboligen ville utgjort, sier Tajik til VG.

Spørsmål fra flere politikere

Tirsdag ba flere politikere Tajik om å redegjøre grundigere om saken. Frp-leder Sylvi Listhaug har sendt henne 20 spørsmål som hun vil ha svar på.

– Så langt har ikke Hadia Tajik lagt fram dokumentasjon som fjerner mistanken om at dette fremstår som skatteunndragelse og at det er utarbeidet en fiktiv leiekontrakt for å spare skatt, sier Listhaug.

Venstres Alfred Bjørlo har også sendt et skriftlig spørsmål til Tajik gjennom Stortinget hvor han trekker paralleller til hvilke krav som stilles til Nav-klienter dersom de mangler dokumentasjon.

Rødts Mimir Kristjansson har også sendt et skriftlig spørsmål hvor han ber Tajik om anslag på hvor store boutgiftene hos foreldrene var, noe hun nå altså har svart VG om.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse