Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
17 mars 2022 05:45
Del på Facebook
Foto: Jim Mone / AP / NTB
Foto: Jim Mone / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Lekker Zuccarello-assist da Wild vant

Mats Zuccarello sto for én målgivende pasning da Minnesota Wild slo Boston Bruins 4–2 i natt norsk tid. Dermed tangerte han sin egen poengrekord for grunnspillet – som er på 61.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Rekkekamerat Kirill Kaprizov ble kampens store spiller med to mål. Han åpnet målprotokollen etter 6.55 i første periode. Samme mann doblet ledelsen etter 14.28. Han ble spilt fram helt fra bak egen blueline av Zuccarello og satte pucken i krysset.

Løslatte britiske statsborgere har returnert fra Iran

De to britisk-iranerne som har sittet i årevis i fangenskap i Iran, landet i Oxfordshire i Storbritannia like etter klokka 1 i natt lokal tid. De to blir løslatt etter at Storbritannia betalte en gjeld på 400 millioner pund til Iran for stridsvogner som aldri ble levert.

Den ene av dem er Nazanin Zaghari-Ratcliffe, som jobber for Thomson Reuters Foundation, og ble pågrepet på flyplassen i Teheran sammen med sin lille datter i april 2016 etter å ha besøkt familien i Iran. Hun ble dømt for planer om å velte den iranske regjeringen, noe hun avviser.

USA sender «kamikaze-droner» til Ukraina

Blant militærhjelpen USA sender til Ukraina, er såkalte kamikaze-droner, som er utrustet med stridshode og detonerer idet de treffer målet, meldte flere medier i natt.

Det er snakk om dronene Switchblade 300 og den større Switchblade 600, som er produsert av amerikanske Aerovironment. Begge kan settes opp og tas i bruk på kort tid og kan brukes mot for eksempel tanks, artilleri eller biler.

Ukraina-krisemøte i Sikkerhetsrådet

FNs sikkerhetsråd skal ha krisemøte om den humanitære situasjonen i Ukraina i dag. Norge, Storbritannia, USA, Albania, Frankrike og Irland har bedt om møtet.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Over tre millioner mennesker har flyktet fra Ukraina, og de menneskelige lidelsene for dem som er i landet, blir verre for hver dag som går. Vi har bedt om dette hastemøtet for å sikre at alle medlemmene i Sikkerhetsrådet er oppdatert om situasjonen for de sivile og konsekvensene av denne forferdelige krigen, sa FN-ambassadør Mona Juul til NTB i natt.

Børsene i Asia videre

Hang Seng-indeksen ved børsen i Hongkong steg 6,7 prosent ved åpning i natt norsk tid. Også i Tokyo var det kraftig oppgang.

Oppgangen følger den meget gode gårsdagen, da hovedindeksen i Hongkong gikk opp hele 9,1 prosent. I Tokyo hadde Nikkei 225-indeksen steget 3,5 prosent etter et par timers handel i dag, mens den bredere Topix-indeksen steg 2,4 prosent.

Domstol vil utlevere Honduras' ekspresident

En dommer har besluttet å innvilge utlevering av Honduras' tidligere president Juan Orlando Hernandez til USA, der han er tiltalt for narkotikasmugling. Forespørselen om utlevering kommer fra en domstol i New York. Avgjørelsen kan ankes.

Hernandez overga seg til politiet i midten av februar etter at USA begjære ham utlevert. Ekspresidenten anklages for å ha tilrettelagt for smugling av rundt 500 tonn narkotika, det meste fra Colombia og Venezuela, via Honduras og til USA.

Ingen pågrepet etter voldsepisode på Stovner

Politiet jobbet i natt fortsatt på Stovner, der to menn i går kveld ble stukket med en spiss gjenstand på Stovner i Oslo.

En av de skadde ble fraktet til sykehus, mens den andre er kjørt til legevakt. Rett etter midnatt opplyste politiet at det fortsatt ikke var gjort noen pågripelser i saken.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse