Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
21 mars 2022 13:42
Del på Facebook
Høyres Peter A. Frølich (H) vil ha høring om regjeringens beslutning om å innføre rødt nivå på videregående skoler i desember. Han får støtte fra flere andre partier. Foto: Terje Pedersen / NTB
Høyres Peter A. Frølich (H) vil ha høring om regjeringens beslutning om å innføre rødt nivå på videregående skoler i desember. Han får støtte fra flere andre partier. Foto: Terje Pedersen / NTB

Høyre mistenker at regjeringen brøt smittevernloven da det ble innført rødt nivå på videregående skoler i desember og varsler sak i Stortingets kontrollkomité.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har i flere omganger etterlyst de faglige rådene som lå til grunn for beslutningen, men Høyres Peter Frølich er ikke fornøyd, skriver VG.

– Så langt har vi ikke fått et eneste bevis for et eneste faglig råd som anbefalte rødt nivå i de videregående skolene. Dette var veldig inngripende tiltak og krever svært gode begrunnelser, sier Frølich, som leder kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Tirsdag møtes kontrollkomiteen, og Frølich sier Høyre vil kalle inn til høring i saken.

– Med mindre regjeringen før den tid beslutter å sette ned en egen kommisjon eller varsler en fullgod gransking av saken, så vil vi åpne en full høring.

I så fall kan helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) vente seg en innkalling. Også kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) kan være aktuelle, sier Frølich.

Høyre har støtten de trenger

SV støtter forslaget om høring.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Rødt nivå i videregående skole er et svært inngripende tiltak, og da må vi komme til bunns i hva som var årsaken til at regjeringen ikke lyttet til de faglige rådene om å holde undervisningen på oransje nivå. Derfor støtter SV at det blir høring i denne saken, sier SV-leder Audun Lysbakken til Dagbladet.

Også Rødt vil kreve høring om saken.

– Det er viktig at inngripende tiltak er forholdsmessige og godt faglig begrunnet for at befolkningen skal ha tillit til håndteringen. Vi kommer til å støtte en høring for å få alle svarene på bordet, sier Seher Aydar i Rødt til avisen.

Frps Lars Rem sier til avisen at partiet «mest sannsynlig» kommer til å støtte Høyre dersom de ønsker høring.

Det trengs kun støtte fra fire komitémedlemmer for å starte høring, og dermed ser det ut til at Høyre har støtten de trenger.

– Jobbes med evaluering

I tillegg til at koronakommisjonen skal se på perioden fram til 1. oktober i fjor, påpeker Kjerkol overfor VG at regjeringen vil ha en ekstern, uavhengig evaluering av pandemihåndteringen også etter 1. oktober.

– Dette jobbes det med, og vi kommer tilbake til mandat og format når det er klart, skriver hun i en epost.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Havets sølv – kystens gull

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 3 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte