Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
07 april 2022 23:01
Del på Facebook
Bodø/Glimts Hugo Vetlesen, Ulrik Saltnes, Brice Wembangomo Runar Espejord og Elias Kristoffersen Hagen jubler etter scoring under kvartfinalen mellom Bodø/Glimt og Roma i conferenceligaen på Aspmyra stadion torsdag. Foto: Mats Torbergsen / NTB
Bodø/Glimts Hugo Vetlesen, Ulrik Saltnes, Brice Wembangomo Runar Espejord og Elias Kristoffersen Hagen jubler etter scoring under kvartfinalen mellom Bodø/Glimt og Roma i conferenceligaen på Aspmyra stadion torsdag. Foto: Mats Torbergsen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To minutter før full tid stanget Hugo Vetlesen inn 2-1-målet som ga Bodø/Glimt seier i snuoperasjonen mot Roma i den første kvartfinalen i conferenceligaen.

Det gir håp foran bortemøtet i Italia skjærtorsdag.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Vetlesen scoret etter forarbeid av Amahl Pellegrino og kom en halvtime etter Ulrik Saltnes' utligning elleve minutter ut i andre omgang.

Bodø/Glimt har spilt 33 kamper på rad i alle turneringer uten å tape før returkampen i Roma. Det inkluderer 6-1-seieren over nettopp Roma i gruppespillet i oktober.

Denne gangen ble det innledningsvis tøffere for Glimt etter at bortelaget tok ledelsen to minutter før pause i en ganske jevnspilt omgang.

0-1 kom etter 42.32 spilte minutter. Serie A-laget spilte seg enkelt gjennom Glimt-forsvaret etter entouchfotball, og fra litt skrå vinkel klinket Lorenzo Pellegrini kula i nettaket bak Nikita Khajkin etter å ha blitt nydelig frispilt av Henrikh Mkhitaryan. Det var en klassescoring av Jose Mourinhos menn.

Målet var en solid nedtur for Glimt, som fram til da hadde spilt en strålende omgang på eget kunstgress, selv om de ikke hadde skapt mange klare 100 prosentsjanser.

– Jeg synes det er mye bra, men vi er litt for lite giftige på den siste tredelen og må avslutte angrepene mer enn det vi gjør, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til Viasat4 før 2. omgang.

Hardt trykk

Knutsen fikk det som han ville etter pause. Da imponerte Glimt og storspilte foran hjemmepublikummet.

Glimt gikk offensivt til verks, og utligningen kom elleve minutter ut i omgangen. Brice Wembangomo sendte i vei et tilsynelatende ufarlig langskudd fra rundt 18 meters hold. Skuddet gikk via ryggen til Ulrik Saltnes, og uansett fikk ikke Romas keeper Patricio taket på ballen. Den glapp på merkverdig vis mellom hendene på Portugals landslagskeeper og i mål. Det var en god, gammeldags keepertabbe, og målet ble etter hvert kreditert Saltnes.

Annonse
Annonse

Roma stilte et langt mer slagkraftig lag enn de gjorde da de tapte 6-1, men det hold ikke inn denne gangen. Det hviler noe magisk over Bodø-laget.

– Jeg mener at dette er det sterkeste de har gjort, sa Viaplays ekspertkommentator Lars Tjærnås.

Kollegene Henning Berg og John Arne Riise fulgte opp:

– Det er nesten ikke til å tro, sa Henning Berg.

– Det er ikke ufortjent. De dominerte fullstendig i 2. omgang, mente John Arne Riise.

Nytt lag

Kun fire av spillerne til de gule fra nord torsdag kveld startet i 6-1-triumfen mot Roma i oktober var med fra start denne gangen. Nikita Haikin, Alfons Sampsted, Brede Moe og Amahl Pellegrino er de eneste som startet begge kampene.

Ola Solbakken er fortsatt syk, og måtte stå over som han gjorde i de siste landskampene og mot Rosenborg sist helg. Forhåpentlig blir han klar igjen til returoppgjøret neste uke.

Roma har serien 6-4-0 på de siste ti seriekampene, og de ligger nummer fem på tabellen i Serie A. Det siste tapet kom mot Juventus i januar.

Bodø/Glimt vet hva de skal opp mot i den italienske hovedstaden. Sist gang i gruppespillet endte det 2-2 i Roma.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 27 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 57 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse