Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
13 april 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB
Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 13. april.

Biden anklager Russland for folkemord i Ukraina

USAs president Joe Biden sier Russland begår folkemord i Ukraina. Biden omtalte først den russiske invasjonen som et folkemord på et folkemøte i delstaten Iowa da mens han snakket om hvordan krigen påvirker økonomien til amerikanere. På spørsmål etterpå bekreftet han at han mener de russiske handlingene er et folkemord.

Annonse
Annonse

– Ja, jeg kalte det folkemord, svarte Biden.

– Det har blitt klarere og klarere at Putin forsøker å viske ut selve ideen om at det er mulig å være en ukrainer, la han til.

Politiet etterlyser navngitt person etter skyting i New York

New York-politiet etterlyste i natt en mann med navnet Frank James etter skyteepisoden i Brooklyn tirsdag morgen, der ti personer ble skutt. Fem er kritisk skadd, men ventes å overleve.

James beskrives av politiet som en person av interesse i saken. Bakteppet er at han har leid en varebil hvis nøkler ble funnet på åstedet. Politiet la først ut et bilde av James på Twitter og ba folk med kunnskap om hvor han oppholdt seg om å si fra, men meldingen ble senere fjernet. Det er uklart hvorfor. På pressekonferansen etterpå ble han igjen navngitt.

Elon Musk saksøkes for kjøp av Twitter-aksjer

Tesla-gründer Elon Musk utsatte å oppgi at han eide store andeler i Twitter, slik at han kunne kjøpe flere aksjer til lavere pris, hevdes det i et søksmål. I søksmålet, som er tatt ut i en føderal domstol i New York, heter det at Musk på ulovlig vis unnlot å oppgi at han eide mer enn 5 prosent i selskapet innen fristen.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Først da han eide 9 prosent, ga Musk beskjed. Da skjøt aksjekursen i været med 27 prosent. Saksøkeren mener dette har gått hardt ut over andre investorer som solgte aksjer i de to ukene før Musk gikk ut med at han var blitt storaksjonær i selskapet.

Mistanke om påsatt brann ved skole i Bærum

Det har brent på en veranda ved Ringstabekk skole i Bærum. – Basert på spor på stedet er vår hovedhypotese at brannen er påsatt, melder operasjonssentralen.

Politiet undersøker om brannen kan ses i sammenheng med ruteknusing på Stabekk skole, som ligger under 1 kilometer unna.

Zuccarellos 500-poengjakt fortsetter

Minnesota Wild storspilte mot Edmonton Oilers i natt norsk tid og vant hele 5-1. Mats Zuccarello klarte imidlertid ikke å nå milepælen 500 målpoeng i NHLs grunnserie.

Frederick Gaudreau sto for det første målet for hjemmelaget i kampen i Saint Paul i Minnesota, mens Ryan Hartman og Kevin Fiala sendte pucken i nettet to ganger hver. Leon Draisaitl scoret et trøstemål for gjestene.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 12 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse