Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
29 april 2022 14:45
Del på Facebook
Initiativtaker og prosjektleder Tore Legernes, Vindel. Foto: Steinar Melby/KSU.NO
Initiativtaker og prosjektleder Tore Legernes, Vindel. Foto: Steinar Melby/KSU.NO

Prosjektleder Tore Legernes ved Vindel, har snart programmet spikret for første utgave av festivalen «Klippfiskfest» den 08.–12. juni 2022.

Festivalen var planlagt lansert i fjor sommer, men korona-situasjonen satte en effektiv stopper for det. Sammen med lokale samarbeidspartnere og hovedsamarbeidspartner Sparebanken Møre, ønsker man å løfte frem Kristiansund og Nordmøre og skape mer folkeliv i regionen.

– Vi starter litt forsiktig det første året og håper at dette skal utvikle seg til å bli en årlig kultur- og markedsattraksjon som vil bli satt pris på av både lokale og tilreisende. 

Samarbeid og samkjøring

– Foreløpig er det Vindel som har eierskap til prosjektet for å kunne realisere festivalen det første året, men det er naturlig å organisere prosjektet annerledes når det kan stå på egne føtter, sier Tore Legernes. 

Man søker å få etablert en paraplyorganisasjon av aktører innen kultur, handel, servering eventbransje med mer.

I år sammenfaller Klippfiskfest blant annet med «Båtens og havnas dag» og Snadderfestivalen i Kristiansund og det er etablert samarbeid med Kristiansund og Nordmøre Havn, Alti, KNN, Braatthallen, Visit Nordvest med flere.

Her vil det bli en allsidig og innholdsrik langhelg med aktiviteter og tilbud for de fleste.

– Ytterligere samarbeid, mer samkjøring og utnyttelse av synergieffekter vil være viktig for utvide konseptet videre, supplerer Tore.

Det endelige programmet for årets festival er ennå ikke 100% klart men åpningsdagen er 08. juni

annonse

Åpningskonsert i Kulturfabrikken

I Kulturfabrikken klokken 20:00  blir det åpningskonsert.

– Vi samler en rekke anerkjente og dyktige artister og feirer starten på en bred kulturfestival som vil skape glede, entusiasme og stolthet til produktet som har skapt byen vår og satt sitt preg på Nordmøre gjennom flere hundre år, sier Tore.

Inger Lise Bøe er kveldens konferansier, musiker og Nordmørsbyens «grand dame», og leder oss gjennom en variert, heftig og rørende vakker konsert. Noen glimt av «Doris» kan man kanskje risikere. Operasanger Ole Andreas Silseth fremføre et knippe musikalske perler, alene og i duett med Inger Lise.

Operaen i Kristiansund stiller med dans fra «Donna Baccalao». Gruppa «Kystfolket» presenterer musikk i en herlig blanding av aukustisk folkrock, bluegrass, norsk og irsk folkemusikk,- mikset i ei stor «bacalaogryte» på ekte nordmørsk vis – hva kan vel passe bedre på en klippfiskkonsert?

Trond Helge Johnsen er artisten som har det ekte, selvopplevde å formidle. Han blir betegnet som et løvetannbarn, en survivor som spirer gjennom asfalt og allikevel skinner. Nydelige sanger, sterke tekster.

Arnhild & Frida representerer de unge, lovende talentene. Overraskende sterkt gitarspill og vakker sang!

Kjetil Bjerkestrand, opprinnelig fra Frei, er en viden kjent og berømt musiker, komponist, arrangør og plateprodusent. I tillegg er han musikalsk leder for Festspillene i Kristiansund. Han har sagt ja til å komponere egen musikk i anledning konserten. Den vil bli urfremført sammen med musikere fra operaen. 

– Dette er virkelig noe stort å glede seg til og vi ønsker alle en uforglemmelig opplevelse i Kulturfabrikken, avslutter Tore Legernes.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Geir Gerhard Greger · 7 måneder siden
  Dette er en gladnyhet 
  Takk til Tore Degernes og Vindel for dette initiativet. Synes det blir gjort  masse bra i Kristiansund innen kultur, underholdning og idrett for tiden. 

  En " Klippfiskfest" passer midt i blinken med tanke på Kristiansunds fortid som verdens største produsent av klippfisk. 

  BRA

  TrippelG


Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Anne Mari SandshamnSå ingen av valgene tidligere har vært aksevalg, men kommende valg blir et slikt? Som alltid – tiden får vise.Og ...
@Terje Sundsbø4 år går fort, mye og mange endre meninger på den tiden, nytt kommunevakg i 2023....  MYE kan skje da ...
@Terje G. FinnøyFlertallet av velgerne har stemt på de partiene som kjemper for Møreaksen – flertallet av de folkevalgte på Storting og ...
@Terje G. FinnøySpot on, som vanlig :)  
Hører, men… Den av folk flest i fylket uønskede, uforstandige, miljøfiendtlige, overdimensjonerte, firefelts (for ÅDT under 3000), luksus omveien ut ...
Stein Watten 10 dager siden Debatten på NRK: Skremmende
Arbeiderpartiet har faktisk mistet det. Fullstendig. Fra utsiden ser partiet ut for å være så gjennomsyret av pr-folk, at man ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte