Riskrem er fortsatt nordmenns favorittdessert på julaften, skriver Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter i en pressemelding.
Undersøkelsen utført av Norstat for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter, viser at 54 prosent av befolkningen har riskrem på bordet på julaften.
Selv om riskrem er mest populært, finnes det regionale forskjeller. I Nord-Norge og Trøndelag er det flere som foretrekker multekrem. 25 prosent av befolkningen i disse områdene spiser denne tradisjonelle desserten laget med multebær.
Ifølge ernæringsrådgiver i MELK, Terese Glemminge Arnesen, er dette sannsynligvis fordi moltebær vokser vilt i nord.
Krembaserte desserter er generelt populære i jula. Etter riskrem og multekrem er det karamellpudding og is som står på dessertbordet hos flest, ifølge pressemeldingen.
Undersøkelsen viser at:
- 54 % spiser riskrem
- 16 % spiser multekrem
- 8 % spiser karamellpudding
- 8 % spiser is/iskake
- 5 % spiser julekaker
- 5 % spiser fruktsalat
– Riskrem samler folket! Det er gøy å se hvor enige vi er når det kommer til dessertvalget på julaften, sier Terese Glemminge Arnesen.
Hun legger til at norske meieriprodukter er i verdensklasse, og at vi i julen unner oss det beste. Riskrem og multekrem er klassikere som er kommet for å bli.
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. De jobber for å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag.