Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
03 mai 2022 05:50
Del på Facebook
Foto: Rob Pinney / pool via AP / NTB
Foto: Rob Pinney / pool via AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 3. mai.

Johnson taler til Ukrainas nasjonalforsamling

Storbritannias statsminister Boris Johnson skal tale til nasjonalforsamlingen i Ukraina via videolink i dag. Han kommer også til å kunngjøre ytterligere militærhjelp til en verdi av om lag 3,5 milliarder kroner.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Johnsons tale finner sted mindre enn én måned etter at han besøkte Kyiv. I forrige uke gjenåpnet Storbritannia ambassaden i Kyiv.

Ni overlevende etter bygningskollaps

En kvinne er hentet ut i live fra ruinene av bygningen som raste sammen for fire dager siden i Changsha i Kina. Dermed er ni personer reddet, melder statlige medier i Kina i dag.

Hundrevis av rednings- og letemannskaper har saumfart ruinene etter at bygningen, som besto av leiligheter, et hotell og en kino, raste sammen fredag. Minst 14 personer antas å være sperret inne, mens 39 er savnet.

Mali stanser forsvarssamarbeid

Militærjuntaen i Mali bryter landes forsvarsavtaler med Frankrike. Beslutningen begrunnes med påstander om fransk krenking av landets suverenitet. Blant annet skal Frankrike ved flere ganger ha krenket Malis luftrom, står det i begrunnelsen.

Annonse
Annonse

Avtalene som juntaen nå har satt sluttstrek over, kom på plass i 2014 i forbindelse med at Frankrike skulle hjelpe Mali med å stanse et islamistopprør. I februar bestemte Frankrike seg for å trekke sine styrker ut av landet etter uoverensstemmelser med militærjuntaen, og da særlig over juntaenes tilnærming til Russland.

Skisenter må betale 5,4 millioner kroner etter dødsulykke

Skistar, som driver Hemsedal skisenter, er dømt for grov uaktsomhet etter en dødsulykke. En kvinne døde etter å ha kjørt inn en trafostasjon da hun sto på ski i Tottenløypa i mars 2019. Buskerud tingrett har kommet fram til at selskapet hadde opptrådt grovt uaktsomt, skriver Hallingdølen. Skistar på betale en bot på 5 millioner kroner samt 382.250 kroner i erstatning og oppreisning til kvinnens etterlatte.

Renate Reinsve på stjernespekket galla

Skuespiller Renate Reinsve gikk sammen med noen av verdens største stjerner på den røde løperen til The Met Gala i New York i natt norsk tid.

Gallaen som holdes på – og har fått navn etter – The Metropolitan Museum of Art på Manhattan, tiltrekker seg en rekke stjerner fra blant annet film, mote og medier. Den arrangeres av motemagasinet Vogue. Stjernen fra «Verdens verste menneske» hadde på seg et antrekk fra Louis Vuitton.

Russebil av veien

En person ble kjørt til sykehus og flere andre fikk lettere skader da en russebil kjørte av veien i Orkanger. Ulykken skjedde ved 4.30-tiden natt til tirsdag. Det er var snø og vanskelige kjøreforhold i området, opplyser Trøndelag politidistrikt.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse