Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
21 mai 2022 19:54
Del på Facebook
Magnus Wolff Eikrem hadde kontroll på det meste som foregikk på kunstgresset i Molde lørdag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristiansund-trener Christian Michelsen var fornøyd med en time av kampen til tross for få sjanser i 1-2-tapet mot Molde. KBK er helt sist i Eliteserien.

Kristiansund står med kun ett poeng så langt etter sju kamper. Haugesund, Sandefjord og Odd på plassene foran har seks.

Annonse
Annonse

– Vi må ta de små stegene i riktig retning. Vi kommer ikke til å få panikk, men være jævla seige. Vi kommer til å ha troen på alt utover i sesongen til det eventuelt ikke er noe tro igjen. Det er DNA-et i KBK. Så får dere i mediene ha fokus på det dere ønsker, men vi vet hva vi skal, sa Michelsen til Discovery.

– Vi møter ydmyke og ærlige på jobb hver dag, legger ned hardt arbeid og har tro på at vi skal snu det. Vi skal ta poeng etter hvert, så får vi håpe at vi tar nok poeng.

KBK har hatt mange stopperkonstellasjoner i sitt forsvar med alle skadene. Lånespiller Nikolai Hopland startet sin første kamp for KBK på lån fra AaFK lørdag.

– Den siste timen synes jeg vi er gode og minst på høyde med Molde. Det siste kvarteret av første omgang gjør vi noen justeringer som gir oss mer balanse, sa Michelsen.

For Molde var seieren viktig for å henge med i toppen. Det er fire poeng opp til serieleder Lillestrøm.

Kristoffer Haugen og Magnus Grødem scoret Moldes mål, begge på corner. Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem serverte begge ganger og spilte ellers en imponerende kamp. I kjent stil slo han gjennombruddspasninger, kombinerte i feltet og kunne stått med enda flere målgivende pasninger før han jogget av banen etter 77 minutter.

Bendik Bye reduserte med kampens siste spark på ballen på overtid.

Forbanna Moe

Molde hadde kontroll omtrent fra start Noen korte perioder i 2. omgang var KBK frampå, men uten hell. Michelsens menn hadde to skudd på mål og så ut til å gå målløse av banen for tredje kamp på rad før Bye pyntet på resultatet.

Molde-trener Erling Moe likte ikke at kampen på sett og vis «levde» med 2-0 lenge.

– Det gjør meg forbanna. Jeg synes førsteomgangen er bra. Starten på andre er bra, så ser det ut som vi går inn i hvilemodus. Det liker jeg ikke. Det irriterer meg. Vi inviterer dem litt inn igjen for å være med på leken. Det er unødvendig. Det må vi bli kvitt fort som F, sa Moe til Discovery.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Det tette kampprogrammet fortsetter med to nye runder til uken. For Molde venter Sarpsborg på bortebane torsdag. Deretter står Glimt for tur søndag.

Kristiansund skal jakte på sin første seier hjemme mot Tromsø onsdag før Sandefjord borte venter søndag.

Corner er mål

Det handler stort sett om Molde fra start til slutt i den første omgangen. KBK hadde ingen skudd på mål etter 45 spilte minutter.

Haugen stanget inn 1-0 før åtte minutter var spilt. Grødem nærmest kopierte Haugen da han gjorde det samme fra omtrent samme posisjon ti minutter senere. Eikrem serverte ballen presist ved begge anledninger.

Molde-kapteinen bedyret at det ikke var innøvde trekk, og at det ikke øves mye på.

– Nei, ikke spesielt mye. Det er lenge siden vi har øvd på. Vi har så mange kamper. Jeg tror vi må øve mindre på det, sa Eikrem.

God keeper

Etter pausen fortsatte MFK i samme spor og skapte flere gode sjanser. Rafik Zekhnini kunne lagt på til 3-0, men bommet fra kloss hold. Markus André Kaasa ble servert på lekkert vis av Eikrem like etterpå, men keeper Serigne Mor Mbaye reddet godt.

Senegaleseren fikk sesongens første kamp fra start og bidro til at de blåkleddes seier ikke ble større.

Lufta gikk litt ut av Molde i avslutningen. KBK hadde ballen mer, men klarte ikke å skape nok trykk på moldenserne.

Moldes innbytter David Fofana ble spilt gjennom på overtid, men nok en gang var Mbaye på plass og reddet bortelaget fra et større tap. Deretter satte Bye inn reduseringen.