Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
21 mai 2022 19:50
Del på Facebook
Ada Hegerberg scoret for Lyon i mesterligafinalen mot Barcelona. Foto: Alessandra Tarantino, AP / NTB
Ada Hegerberg scoret for Lyon i mesterligafinalen mot Barcelona. Foto: Alessandra Tarantino, AP / NTB

Med Ada Hegerberg tilbake etter skade gjenerobret Lyon mesterligatittelen i fotball. Den norske stjernen bidro med mål og assist i 3-1-seieren over Barcelona.

Under Hegerbergs lange skadefravær vant Barcelona mesterligaen i fjor. Nå er hun tilbake i toppslag, og hun var svært delaktig da Lyon vant finalen. 26-åringen pyntet også på målrekorden sin i mesterligaen med det 59. målet. Seks av dem har kommet i finaler, inkludert fire mot Barcelona.

– For ett år siden kunne jeg ikke forestilt meg at jeg skulle stå her nå. Jeg har gåsehud, sa Hegerberg til DAZN.

5. oktober i fjor spilte hun sin første kamp på 625 dager da Häcken ble slått i gruppespillet. Lørdag var hun finalehelt igjen.

– Det handler om motstandskraft og vilje. Det ligger mye hardt arbeid bak, men dette gjør at det er verdt det. Barcelona er et vakkert lag, men vi hadde en god plan. Vi har utviklet vårt høye press, og vi visste at vi kom til å få rom å angripe i, sa hun.

Caroline Graham Hansen leverte assist på tittelforsvarerens reduseringsmål til 1-3 rett før pause i Torino, men kunne ikke hindre at det ble tap. I likhet med ubenyttet reserve Ingrid Syrstad Engen måtte hun nøye seg med sølv, mens Hegerberg og lagvenninnene kunne juble.

Lyon tok sin åttende mesterligatriumf totalt, og den sjette på de sju siste sesongene.

Amandine Henry ga den franske klubben en drømmestart da hun etter fem minutters spill vant ballen fra Barcelona-stjernen Alexia Putellas med en hardt takling langt inne på motstanderens halvdel. Henry gikk over ende i duellen, men spratt opp igjen, tok med seg ballen og fyrte løs fra 25 meter. Ballen føk inn i lengste kryss.

Drømmescoringen ble VAR-sjekket med tanke på duellen i forkant, men ble godkjent.

Punktert

Barcelona festet grepet om kampen etter sjokkstarten og spilte seg til flere gode muligheter, men Jenni Hermoso ble stoppet først av keeper Christiane Endler, så av en blokkering av venstreback Selma Bacha.

annonse

Hegerberg var sentral da det var Lyon som langt på vei punkterte kampen med to nye mål.

I det 22. minutt leverte Graham Hansen et tungt defensivt løp og taklet Bacha rett før backen skulle legge inn fra farlig posisjon. Ett minutt senere var Barcelona-vingen på plass igjen for å stoppe et nytt Bacha-raid, men en smart veggpasning ga Bacha litt rom, og på hennes innlegg løp Hegerberg seg fri ved lengste stolpe og stupte ballen i mål.

Headingen gikk mellom beina på Fridolina Rolfö, som fortvilet prøvde å blokkere. Hegerberg er oppe i 59 mål på 60 mesterligakamper.

Ti minutter senere leverte hun en vakker assist til Catarina Macarios 3-0-scoring. Hegerberg spilte først fram Melvine Malard, som mistet den. Etter en svak klarering av Irene Paredes fikk Hegerberg ballen igjen, og denne gangen spilte hun en dødelig presis pasning til Macario, som alene ved lengste stolpe kunne dempe ballen i mål.

Slo tilbake

Med tre måls ledelse etter 33 minutter var kampen langt på vei punktert, men Barcelona ga seg ikke. I det 41. minutt la Caroline Graham Hansen inn fra høyre. Alexia Putellas kom bakfra og møtte ballen med et kontrollert volleyskudd i nettet.

Det tente håpet hos Barcelona, som satte publikumsrekord for kvinnefotball både i kvartfinale og semifinale i turneringen og lot seg inspirere av publikum på Juventus' hjemmebane i Torino. Tross sterk varme fikk publikum se en severdig forestilling som levde nesten helt til slutt.

I det 58. minutt var tittelforsvareren centimeter fra å skape full spenning igjen med et enda mer spektakulært langskudd enn Amandine Henrys ledermål. Macario mistet ballen ved midtstreken, og Patricia Guijarro prøvde skuddfoten fra midtsirkelen. Ballen seilte over Endler, traff tverrliggeren og spratt ut på banen.

Barcelona presset kraftig mot slutten og kom til gode sjanser, men Lyon holdt unna.

Et skår i gleden for Lyon var Ellie Carpenters skade. Høyrebackens kne sviktet i en duell helt i starten av kampen. Hun prøvde å spille videre, men falt om og måtte bæres ut før det var spilt et kvarter.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 1 timer siden Den problematiske Tautra-tunnelen
Dette er det beste og mest sannferdige innlegg jeg har lest så langt om MA. Gir enda mer grobunn til ...
Anne Mari Sandshamn 11 timer siden Kva er vitsen med gratis ferje, når ferja ikkje går?
@Terje SundsbøJaggu bra den er nede det meste av tiden, ellers kan det lett bli veldig mange ulykker, av bilister om ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Å hevde at tunnelen under Tautra går i et aktivt jordskjelvområde faller på sin egen urimelighet. Se til Japan, der ...
Det er mange gode grunner for å bygge ut fergeavløsingsprosjekter, slik som Møreaksen. Bl.a. fordi fergebommer er nede mesteparten av ...
Rune Kristiansen 3 dager siden Folket er ikke til for staten
Frp skuffer ikke. Å kutte mottak av kvoteflyktninger er ikke mindre enn umenneskelig og dette tankesettet gjennomsyres partiet av. 50 øre ...
Anne Mari Sandshamn 8 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte