Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
23 mai 2022 05:45
Del på Facebook
Foto: Redningsselskapet / NTB
Foto: Redningsselskapet / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 23. mai.

Savnet fisker i Øygarden funnet i god behold

En fisker i 60-årene som var savnet i Telavåg i Øygarden kommune i Vestland siden i går ettermiddag, ble funnet i god behold like etter midnatt.

Mannen ble funnet på Hissøyna – en øy ganske lang nord fra der han dro ut. Han var i relativt god fysisk form, men noe nedkjølt.

Hovland statist i PGA-mesterskapet

Viktor Hovland var i favorittsjiktet før det amerikanske PGA-mesterskapet, men endte som statist. Justin Thomas vant i omspill etter et vilt drama.

I et omspill over tre hull (banens 13., 17. og 18. hull) seiret Thomas med to birdier og en par, over landsmann Will Zalatoris som bare greide én birdie. Viktor Hovland endte til slutt på delt 41.-plass. Han var aldri i tetstriden.

Statsminister tatt i ed i Australia

Anthony Albanese er tatt i ed som Australias nye statsminister. Det skjedde i morgentimene i dag lokal tid i hovedstaden Canberra.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innsettelsesseremonien fant sted dagen før Albanese skal delta på et toppmøte i Japan, i den såkalte firerbanden, som består av Australia, Japan, India og USA. Der skal dessuten den nyslåtte statsministeren i morgen ha separate samtaler med USAs president Joe Biden, Japans statsminister Fumio Kishida og Indias statsminister Narendra Modi.

FN: Over 100 millioner på flukt

Russlands krig mot Ukraina har bidratt til å øke antallet mennesker som er drevet på flukt verden rundt, til 100 millioner for første gang, ifølge FN-tall.

Før nyttår sto FNs tall på rundt 90 millioner. Russlands krig mot Ukraina har i ettertid sendt 8 millioner mennesker på flukt internt i Ukraina, samt 6 millioner ukrainere på flukt til utlandet, ifølge FN-tallene som ble lagt fram i natt.

Filippinene: Sju døde i brann på ferge

Minst sju mennesker er døde etter at det brøt ut brann på ei ferge på Filippinene. Det var 124 passasjerer på fergen, som var på vei fra øya Polillo til Real i Quezon-provinsen på landets hovedøy Luzon.

Brannen gjorde at passasjerer måtte hoppe over bord, opplyser kystvakten og øyenvitner. Så langt har 105 av passasjerene blitt reddet i live.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 7 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 7 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 7 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 9 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte