Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
29 mai 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Christophe Ena / AP / NTB
Foto: Christophe Ena / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 29. mai.

RMC: 68 pågrepet i forbindelse med Champions League-finalen

I alt 68 personer ble pågrepet ved Stade de France og i supporterområder i forbindelse med Champions League-finalen i Paris lørdag, ifølge kringkasteren RMC. RMC siterer politikilder og påpeker at anslaget, som de gikk ut med rundt midnatt norsk tid, er foreløpig.

Kampstarten ble utsatt i 36 minutter på grunn av kaotiske scener utenfor Stade de France. Politiet brukte tåregass og pepperspray mot fansen. Av de 68 ble flere pågrepet både på arrangementet til Liverpool-supportere og på arrangementet til Real Madrid-supportere, i tillegg til ved stadion. 238 mennesker skal ha fått tilsyn av helsepersonell for skader.

Zelenskyj: «ubeskrivelig vanskelige» kamper i Luhansk

Ukraina holder stand mot tunge russiske angrep mot byene Sievjerodonetsk og Lysytsjansk i Luhansk, men styrkene står overfor «ubeskrivelig vanskelige» forhold.

Siden Russland ga opp offensiven mot Ukrainas hovedstad Kyiv i starten av krigen, har russerne rettet fokuset mot å ta over Donbas, der de har støttet separatister siden 2014.

Ambassadør: Usannsynlig at Russland vil bruke taktiske atomvåpen i Ukraina

Det er usannsynlig at Russland kommer til å bruke taktiske atomvåpen i krigen mot Ukraina, sier landets ambassadør til Storbritannia i et intervju med BBC. Ambassadør Andrej Kelin forklarer at bruk av atomvåpen i en slik konflikt vil være i strid med regler i det russiske forsvaret og at Russland kun bruker atomvåpen om statens eksistens er truet.

annonse

– Det har ingenting å gjøre med den nåværende operasjonen, sier Kelin.

Mann omkom da båt kantret ved Kongsvinger

En mann i 60-årene omkom da båten han satt i kantret på innsjøen Møkeren øst for Kongsvinger.

Politiet fikk melding om kantringen ved Dragonmoen camping klokken 21.35, og ved midnatt meldte politiet i at mannen er bekreftet omkommet og at de nærmeste pårørende er varslet.

Fire til sykehus etter møteulykke ved Sarpsborg

Fire personer er sendt til sykehus med uvisst skadeomgang etter en trafikkulykke nord for Sarpsborg natt til søndag. To er fraktet til traumemottaket ved Kalnes sykehus, mens en femte ble undersøkt på legevakten.

– Det skjedde en front til front-ulykke mellom to av bilene, og det utviklet seg til en kjedeulykke hvor tre andre er blitt involvert, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til TV 2.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Lama Vik 1 måneder siden Aksekamper i valgkampen
Kva meiner du her, Hofset? "Frykten er at SVV fortsatt forsøker å skjule sannheten når den lovpålagte KS2-kontrollen gjennomføres ved avslutning ...
Lama Vik 1 måneder siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Kva med eit kompromiss, Hofset? Vi bygger Møreaksen konvensjonelt, og så blir Langfjordsambandet pilot for senketunnell? Då er vi kvitt ...
jon ingar eik 1 måneder siden Ei fylkeskommune i «sus og i dus»
Begynn med og flytte ut den politiske kameraderi bedriften Statens Veivesen ut i fra Molde, kanskje helt ut av Fylket,  ...
Terje Sundsbø 1 måneder siden Hemmelighold og bortforklaringer fra SVV
@Rolf Erik PedersenMed gratis ferger vil fergeavløsningsmidlene for Møreaksen øke, og bompengene minke.En rabattert billett på ferga mellom Molde og Vestnes koster ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte