Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
28 juni 2022 19:45
Del på Facebook
Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) deltok på sørgegudstjenesten i Oslo domkirke etter angrepet i Oslo natt til lørdag. Hun møter gjerne Oslo-politikerne for å diskutere forsamlingsfriheten i hovedstaden under terrortiltak. Foto: Javad Parsa / NTB
Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) deltok på sørgegudstjenesten i Oslo domkirke etter angrepet i Oslo natt til lørdag. Hun møter gjerne Oslo-politikerne for å diskutere forsamlingsfriheten i hovedstaden under terrortiltak. Foto: Javad Parsa / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gruppelederne i Oslos bystyre ber justisministeren og politidirektøren om et hastemøte. De vil snakke om rådene fra politiet etter Oslo-skytingen.

Brevet ble sendt til justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) og politidirektør Benedicte Bjørnland tirsdag ettermiddag, skriver Filter Nyheter.

Annonse
Annonse

Bakgrunnen for brevet er at politiet har frarådet folk fra å delta på arrangement knyttet til pride etter masseskytingen i Oslo natt til lørdag. Oslo-politikere mener det knebler ytrings- og forsamlingsfriheten i hovedstaden og vil forsikre seg om at politiet har tilstrekkelig med ressurser.

Mehl sier at hun gjerne stiller til et møte, men understreker at saken ikke dreier seg om ressurser. Det handler om en ekstraordinær terrorfare, særlig rettet mot skeive, sier hun.

Mehl stiller til møte

– Jeg stiller gjerne i et møte for å snakke om dette, sier justisministeren til NTB.

– Jeg forstår at mange føler på frustrasjon og sinne over at vi har en terrortrussel som er uoversiktlig og uavklart fordi enkeltpersoner kan ønske å gå til angrep på skeive, sier hun videre.

Hun sier derimot at politiets råd om ikke å samles i store mengder ikke dreier seg om ressurser, men at PST vurderer terrorfaren som stor og særlig mot det skeive miljøet.

– Det må vi ta på høyeste alvor. Det er politiet som i samråd med PST gir råd om sikkerheten på arrangementer, og det er politiet som anbefaler at disse arrangementene utsettes.

Annonse
Annonse

Lite konkret info fra politiet

Brevet ble sendt etter Bjørnlands uttalelser til NRK tirsdag om at Norge kan bli værende i en såkalt ekstraordinær trusselsituasjon i «kanskje noen uker».

Årsaken er at en person natt til lørdag åpnet ild mot utestedene Per på hjørnet og London Pub i Oslo. To personer ble drept og mer enn 20 ble skadd. Zaniar Matapour (43) er siktet i saken, og prideparaden lørdag ble avlyst som følge av skytingen.

Venstres gruppeleder Hallstein Bjercke bekrefter overfor Filter Nyheter at han har tatt initiativet til et brev der utkastet er sendt alle partier. De fleste partier har sluttet seg til budskapet, ifølge nettavisa.

– På møtet i går kveld tok jeg opp at det burde rettes en henvendelse til justisministeren for å sørge for at politiet har alle de ressurser som er nødvendig for at oslofolk kan samle seg og ytre seg innenfor trygge rammer. Det trengs en redegjørelse for hvordan regjeringen sikrer de ressursene, sier Bjercke til Filter Nyheter.

Avlyser pridearrangement

Oslo-politikerne vil diskutere ytrings- og forsamlingsfriheten i hovedstaden. De mener politidirektørens utsagn til NRK «i praksis innebærer en unntakstilstand i Oslo, da ytrings- og forsamlingsfriheten ikke lenger er reell».

Mandag var det planlagt minnemarkering etter skyteepisoden i Oslo. Politiet og byrådsleder Johansen anbefalte derimot ikke å gjennomføre arrangementet på grunn av trusselsituasjonen.

Til tross for at arrangementet ble avlyst, møtte mange opp.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse