Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
15 juli 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Erik Johansen / NTB
Foto: Erik Johansen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 15. juli.

Meklingen i SAS-konflikten avsluttet – fortsetter fredag

Det ble ingen løsning i SAS-streiken torsdag, men meklingen mellom pilotene og SAS fortsetter fredag.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Meklingen mellom pilotene og SAS ble avsluttet like før klokken 1 natt til fredag. Da hadde meklingen pågått siden klokken 9 torsdag formiddag.

900 piloter i SAS har streiket i ti dager. Det har kostet selskapet inntil 1,3 milliarder svenske kroner, eller 1,26 milliarder norske kroner. Over 2.550 flygninger har blitt innstilt, noe som har påvirket over 270.000 passasjerer, opplyser SAS.

Saudi-Arabia åpner luftrommet for israelske fly

Saudi-Arabia åpner luftrommet for alle flyselskaper som oppfyller kongerikets standarder, også israelske. Dermed ser det langvarige flyforbudet ut til å være historie. USA jubler.

Det ses som et viktig steg mot normalisering mellom de to landene, og skjer mens USAs president Joe Biden besøker regionen.

I en uttalelse på Twitter, få timer før Biden blir den første amerikanske presidenten som flyr direkte fra Israel til Saudi-Arabia, kunngjorde saudiske luftfartsmyndigheter at det er avgjort å «åpne kongerikets luftrom for alle flyselskaper som oppfyller myndighetens krav, for overflyging».

Svakeste kvartal for Kinas økonomi siden pandemien brøt ut

Kinas økonomi vokste med 0,4 prosent i årets andre kvartal, langt mindre enn i samme periode i fjor. Kvartalet var det dårligste siden koronapandemien brøt ut. Utviklingen knyttes til koronanedstengninger og problemer i eiendomsmarkedet.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Til sammenligning var veksten i første kvartal 4,8 prosent større enn i 2021. I løpet av årets første måneder seks vokste økonomien samlet sett med 2,5 prosent fra fjoråret, noe av det laveste de siste tre tiårene.

Mange millioner barn er uvaksinerte på grunn av pandemien

Rundt 25 millioner barn gikk glipp av rutinemessig vaksinering mot sykdommer som difteri og stivkrampe i fjor, skriver Unicef og WHO i en rapport publisert i natt.

Prosentandelen som fikk tre doser av vaksinen mot de tre sykdommene (DTP), krympet 5 prosentpoeng fra 2019 til 202,1 til 81 prosent globalt. Vaksinen brukes som målestokk for vaksinedekningen innad og på tvers av land.

– Dette er rød alarm for barns helse, sier Unicef-direktør Catherine Russell. Koronapandemien gis mye av skylda – for å ha lagt press på helsetjenester verden over, men også for vaksineskepsisen som i større grad har vokst fram under pandemien.

Taxisjåfør ble truet med pistol – måtte rømme bilen

En drosjesjåfør i Bergen ble natt til fredag truet med en pistol av en passasjer. Sjåføren klarte å rømme fra bilen og fikk kontaktet politiet. Bilen sto da på parkeringsplassen utenfor kjøpesenteret Øyrane Torg.

– Sjåføren hadde med seg både bilnøkler og mobil, så han hadde full kontroll på bilen da han kontaktet politiet klokken 00.24 og varslet at han var blitt truet av en passasjer, forteller operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt til NTB.

– Vi rykket ut og etter å ha snakket med mannen i et par timer fikk vi kontroll på ham og han ble pågrepet klokken 2.28, forteller Hellesund.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 30 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 20 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse