Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
15 juli 2022 17:57
Del på Facebook
 Illustrasjon gjennomføringsmetode. Foto: eSEA Group
 Illustrasjon gjennomføringsmetode. Foto: eSEA Group
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OceanFront er tildelt kontrakt med Bergen kommune og prosjektet Renere Havn Bergen for fjerning av mellom 280–360 tonn avfall fra sjøbunnen i Store Lungegårdsvann.

Avtalen har en verdi på i overkant av 9 millioner kroner, og oppdraget skal være gjennomført innen mars 2023.

Avfallet som skal tas opp dreier seg typisk om objekter som vrak, bildekk, anker og diverse større metall- og plastobjekter. I tillegg er det tre vrak som ligger på omtrent 17 meters dyp som skal heves.

Denne kontrakten gjelder arbeidet med å ta opp avfall fra havbunnen, bringe det i land til godkjent riggområde, spyle/rense det og levere det til sluttbehandling hos godkjent avfallsmottak. Alt spylevannet etter vasking av avfallet vil bli samlet opp og renset. Slammet blir levert til godkjent deponi.

Metoden som benyttes for opprydding på havbunnen er en del av Natural Seabed-konseptet som er utviklet av eSEA Group og OceanFront. Hovedverktøyet som brukes for avfallsfjerning er eSEA eXpiator, en subsea tool carrier med en rekke funksjoner, sensorer og egenskaper.

Løsningen gir en kostnadseffektiv utførelse, dokumentasjon av utført rydding, og ikke minst god sikkerhet for personell og miljø.

Daglig leder i OceanFront, Frank Ellingsen, er stolt over den tildelte kontrakten og hva den betyr for selskapet.

- Vi er blant én av få profesjonelle ryddeaktører som fjerner avfall fra havet, så denne anerkjennelsen og tilliten fra Bergen kommune og Renere Havn Bergen betyr svært mye. Vi har tung erfaring med oppryddingsprosjekter for andre offentlige aktører, og ser frem til å fortsette arbeidet nå for Bergen kommune og Renere Havn Bergen.

– Vårt mål med Natural Seabed-konseptet er å skape et renere hav ved bruk av teknologi, innovative løsninger og erfaringer fra andre marine og maritime bransjer. Ved å fjerne uønskede elementer vil vi gjenskape et naturlig miljø, noe som gir en bedre morgendag for livet i og ved havet, avslutter Frank Ellingsen.

thumb Frank

Fakta om eSEA Group AS/OceanFront AS

eSEA Group AS er lokalisert i Kristiansund og består av datterselskapene OceanFront AS, eSEA Advisory AS og ThirdEye Marine AS.

Alle 16 ansatte i eSEA Group er samlet fra forskjellige segmenter på tvers av marin og teknisk industri for å muliggjøre ny tenkning og bidra til sikre og effektive arbeidsmetoder. Norge har tradisjonelt stor kompetanse innen maritim industri. Vi tar sikte på å utnytte og utvikle denne kompetansen ved å sørge for at den brukes til å bevare verden vår for fremtiden samtidig som vi utnytter ressursene bærekraftig.

OceanFront AS er en samarbeidspartner for alle som skal utføre bærekraftige maritime operasjoner på, i og under vann.

Det er marin opprenskning og prosjektet Natural Seabed, med tilhørende havrelatert serviceoppgaver, ROV- og ingeniørtjenester som er hovedfokus i OceanFront AS. Utover dette kan det sammenslåtte selskapet tilby et bredt spekter innen kartlegging, undersøkelser, inspeksjoner med mer.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse