Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
03 august 2022 05:55
Del på Facebook
Foto: Taiwans utenriksdepartement / AP / NTB
Foto: Taiwans utenriksdepartement / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Pelosi på Taiwan: Vi kommer i fred

Kongressleder Nancy Pelosi sier at hun kom til Taiwan på søken etter fred i regionen. Besøket har vakt raseri i Kina, som oppfatter Taiwan som en del av sitt territorium og ser på besøket som en grov provokasjon.

Annonse
Annonse

– Vi kommer til Taiwan i vennskap, vi kommer til regionen i fred, sa Pelosi i sitt møte visepresidenten i Taiwans nasjonalforsamling, Tsai Chi-chang. Samtidig har Kina innkalt USAs ambassadør på teppet for å klage.

Kansas beskytter retten til abort

Velgerne i den konservative delstaten Kansas har stemt for å beholde kvinners rett til abort i staten. Resultatet er en betydelig seier for tilhengerne av kvinners rett til abort etter at en rekke stater de siste ukene har innført forbud.

Avstemningen blir sett på som en målestokk på hvor utbredt liberale og moderate velgeres motstand mot abortforbudene er. Meningsmålinger i USA viser at et flertall av befolkningen er for at abort skal være lovlig.

Mexicos ekspresident etterforskes

Mexicos riksadvokat har innledet etterforskning av landets forrige president Enrique Peña Nieto for korrupsjon og hvitvasking av millioner av dollar.

Etterforskningen starter etter at Mexicos etat for hvitvasking av penger for noen uker siden anklaget ham for å ha fått millioner av dollar som kan ha ulovlig opprinnelse. Peña Nieto var Mexicos president fra 2010 til 2018. Han bor nå i Spania og hevder på Twitter at pengene var anskaffet på lovlig vis.

Lastebil rev med seg 100 meter autovern

En lastebil har kjørt i autovernet på E18 ved Grimstadporten. Ingen er skadd, men autovernet på stedet er ødelagt. Agder politidistrikt fikk melding om hendelsen rett før klokka 3.

Annonse
Annonse

– Lastebil har kjørt i autovernet på vestsiden av Grimstadporten. Ingen personskade, men cirka 100 meter av autovernet er ødelagt og ligger ut i veibanen, melder operasjonssentralen.

Rødt ber Stortinget overstyre regjeringen

Marie Sneve Martinussen vil at Stortinget skal sørge for å gi ordførerne på Sørlandet og i Rogaland de kraftfulle strømtiltakene de ber om. Utspillet fra Rødt-nestlederen kom seint i går kveld etter at regjeringen på et møte ikke kunne love ordførerne noe.

– Når regjeringen ikke kan love ordførerne kraftfulle tiltak, må Stortinget selv ta grep. Stortinget må gi dem tiltakene de etterspør, sier Martinussen, som blant annet mener at det må bety krav til kraftprodusentene om ikke å tappe magasinene for eksport.

Savnet multeplukker funnet

En mann i 70-årene er funnet i god behold i Søndre Land i Innlandet fylke. Han ble meldt savnet i forbindelse med en multetur. Leteaksjonen ble satt i gang i 18-tiden i går, og klokka 1.40 i natt ble mannen funnet.

– Savnet multeplukker er funnet, hadde kommet seg til vei og fått kontakt med en bilist. I god behold, melder operasjonssentralen i Innlandet politidistrikt.

«Livløs mann» førte til utrykning

Nødetatene rykket ut til en campingplass i Steinkjer etter melding om en livløs mann i dusjen. Det viste seg at mannen var full og hadde sovnet. Trøndelag politidistrikt meldte om hendelsen ved 1.30-tiden i natt.

– En beruset mann seint i 20-årene hadde sovnet i dusjen. Sjekket av helse, og ikke skadd. Hjulpet tilbake til sin overnatting på campingen, opplyser operasjonssentralen.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDet betyr at E39 Vik-Molde er prioritert for oppstart første seks år. God helg til deg også.
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøVi får konkludere medat vi ikkje blir samde om kva som er konklusjonen i SVV sitt innspel til ny NTP. ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrTabell 4.3 på side 49 har 14 kolonner (inklusive de med kun grafikk), hvor kolonne 2 angir navnet på prosjektet. ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 3 dager siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse