Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
06 august 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Briana Sanchez / Austin American-Statesman via AP / NTB
Foto: Briana Sanchez / Austin American-Statesman via AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

To dødsfall etter trafikkulykker

En MC-fører døde etter en ulykke på Karmøy. Ifølge politiet skjedde ulykken i forbindelse med en forbikjøring. Politiet har avhørt vitner og foretatt åstedsundersøkelser.

Annonse
Annonse

En mann i 20-årene ble erklært død på stedet etter en frontkollisjon mellom to biler på E6 like sør for Trofors i Nordland. I den andre bilen satt et par i 70-årene som ble fraktet til sykehus.

Alex Jones må betale ytterligere 45 millioner dollar i erstatning

Konspirasjonsteoretikeren Alex Jones må betale ytterligere 45 millioner dollar i erstatning til foreldrene til en gutt som ble drept i en skoleskyting i 2012.

Juryen dømte torsdag Jones til å betale foreldrene til seksåringen 4,1 millioner dollar i oppreisning. Fredag dømte den ham også til å betale 45,1 millioner i såkalt straffeerstatning, totalt 49,3 millioner kroner.

Jones hevdet i sin nettavis InfoWars at massakren var en bløff som var iscenesatt av skuespillere for å skape blest om den lette tilgangen på våpen i USA.

Abortforbud vedtatt i Indiana

Indiana er den første amerikanske delstaten som vedtar et nytt forbud mot abort etter høyesterettskjennelsen som avskaffer retten til abort.

Annonse
Annonse

Loven inneholder unntak for incest, voldtekt og om morens liv er i fare. Etter anmodning fra mange leger er det også innført unntak når fosteret ikke er levedyktig. En rekke andre delstater i USA har allerede gjort gjeldende lover som var vedtatt og ventet på høyesterettskjennelsen før de kunne iverksettes.

Opptur for regjeringspartiene i ny måling

Senterpartiet går opp med 1,6 prosentpoeng fra juli og får en oppslutning på 7,2 prosent i målingen Norfakta har gjort for Nationen og Klassekampen. Arbeiderpartiet styrker seg med 1 prosentpoeng og får en oppslutning på 22,2 prosent.

Høyre er fortsatt landets største parti i målingen og får støtte fra 28,7 prosent. Men siden både Venstre (3,7 prosent) og KrF (2,9 prosent) faller under sperregrensen, er det rødgrønt flertall.

Northug avslører ny satsing

Den tidligere langrennskongen Petter Northug forteller om en ny satsing på langløp. Han håper å hevde seg i toppen i Ski Classics-renn til vinteren.

– Det er noen løp som ikke passer meg på grunn av løypeprofil, men også noen som passer meg veldig bra, sier Northug til VG

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse