Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
19 august 2022 06:00
Del på Facebook
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, fredag 19. august.

Rec Solar Norway vurderer å stanse produksjonen

Rec Solar Norway vurderer å stanse produksjonen på grunn av de høye strømprisene. En avgjørelse vil bli tatt fredag. De 250 ansatte i Rec Solar Norway i Kristiansand og Porsgrunn har fått beskjed om at produksjonen stanses.

annonse

Rivingen av Tretten bru fortsetter

Arbeidet med å fjerne Tretten bru fortsetter fredag. Planen er å senke delene av brua som fortsatt står delvis oppe. En tverrfaglig gruppe besluttet onsdag kveld at det beste var å klippe av bjelken som holder den østlige delen av brua oppe. Rivearbeidet må gå forsiktig fram siden man ønsker å undersøke restene av brua for å finne årsaken til kollapsen. Restene av den kollapsede brua ligger fremdeles over E6, som fremdeles er stengt.

Demonstrasjon i Oslo mot Taliban

Den norske kvinnebevegelsen og solidaritetsorganisasjoner arrangerer demonstrasjon mot Taliban og til støtte for afghanske kvinner i Oslo fredag. Det blir holdt appeller fra afghanske aktivister og kvinnebevegelsen i Norge utenfor den afghanske ambassaden før demonstrasjonstoget går videre til Utenriksdepartementet.

annonse

FNs generalsekretær til Odesa

FNs generalsekretær António Guterres besøker fredag Odesa i Ukraina. Torsdag hadde han samtaler med president Volodymyr Zelenskyj og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i Lviv. Etter møtet sa Zelenskyj at han ble overrasket over å høre fra Erdogan at Russland er klar for en form for fred. – Da får de først forlate vårt territorium. Så får vi se, sa han. Guterres besøkte Ukraina også i april. Da var han blant annet i Kyiv. Mens han var der, ble byen rammet av russiske rakettangrep.

Canada forbyr import av håndvåpen

Canada innfører forbud mot import av pistoler og revolvere for å bekjempe voldskriminalitet og masseskytinger som det nabolandet USA til stadighet opplever. – Den eneste hensikten med slike våpen er å drepe mennesker, sier Canadas statsråd for offentlig sikkerhet, Marco Mendicino. Forbudet mot import av håndvåpen trer i kraft 19. august og gjelder for både bedrifter og privatpersoner. I 2021 ble det importert over 28 millioner pistoler og revolvere i Canada, og nesten to tredeler av dem kom fra USA.

Warholm enkelt til EM-finale

Karsten Warholm (26) hadde full kontroll i sitt semifinaleheat på 400 meter hekk og fikk blod på tann foran finalen fredag kveld. I finalen skal han prøve å revansjere VM-løpet fra Eugene i juli. Der stivnet han på tampen og løp inn til en skuffende 7.-plass. Det kom etter at han hadde slitt med en lårskade i seks uker før mesterskapet.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje G. Finnøy 15 minutter siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
Hvem av folk flest ønsker å betale opp mot 500,- (t/r) pr. dag for å få kjøre en uønsket omvei?Hvem ...
@Terje SundsbøFordi du hater ferger, betyr det ikke at alle andre gjør det! Og hva vet du om hva andre trenger ...
@Bengt G ErikssonTror ikke han sikter til hvordan dere har det i partiet og oppfatter det selv men mer mot politiske resultater. ...
@Anne Mari SandshamnFerger er ikke noen kjærkommen pause, men et utidig heft for nesten alle. Det er grotesk egoistisk å påtvinge alle ...
@Terje SundsbøFordi ferger ER og blir er kjærkommen pause  for de fleste, og de aller fleste trailerer legger inn pålagte hvilepauser ...
Vidar Hölm 17 timer siden Selvfølgelig trenger vi Nordmørslista!
Bygningsmasse på Hjelset er nedskalert med ca 60 000 kvadratmeter fra opprinnelig planlagt. Det er en katastrofe. En katastrofe som ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte