Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
26 september 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB
Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Høyresiden går mot brakseier i Italia

Høyrekoalisjonen ledet av Giorgia Meloni går mot en storseier i Italia. Ifølge valgdagsmålinger kan de ha fått så mye som 45 prosent av stemmene. Høyrepopulisten Meloni, som er partileder i Italias brødre, ser dermed ut til å bli landets neste statsminister. Ytre høyre-koalisjonen består i tillegg av partiene Ligaen og Fremad Italia.

Annonse
Annonse

– Italienere har kommet med et klart budskap om at de ønsker en høyreregjering ledet av Italias brødre, sa Meloni i natt.

Rekordlavt pund mot dollar

Det britiske pundet falt til et historisk lavt mot dollaren i natt. I den tidlige handelen i Asia var et pund verdt 1,035 amerikanske dollar, ifølge tall fra Bloomberg. Enkelte kommentatorer har advart mot at den kan synke ytterligere – kanskje så mye at de to valutaene blir like mye verdt.

Nyhetsbyrået AFP knytter nedgangen til en økonomisk redningspakke på titalls milliarder pund og skattekutt for å støtte husholdninger og bedrifter, som finansminister Kwasi Kwarteng la fram fredag. Storbritannia er rammet av den høyeste inflasjonen på flere tiår, og nasjonen er på full fart mot resesjon.

Fem personer omkom i tyfon på Filippinene

Tyfonen Noru herjer Filippinene. Fem redningsfolk omkom mens de jobbet i den flomrammede kommunen Santa Maria i Bulacan-provinsen. Stormen er den kraftigste som har truffet Filippinene i år.

Annonse
Annonse

Den traff i går og i dag hovedøya Luzon, der den rev trær over ende og skapte flom i lavtliggende lokalsamfunn, men det har foreløpig ikke kommet meldinger om store materielle skader. Bulacans guvernør Daniel Fernando sier at de fem redningsfolkene kjørte båt for å hjelpe folk som satt fast i flomvannet. De skal så ha blitt truffet av en vegg som falt sammen, før de druknet.

Flere har hjemmekontor nå

22 prosent av de spurte har hovedsakelig hjemmekontor nå, ifølge Norsk koronamonitor. Det er 10 prosentpoeng flere enn i juni. Gjennom første del av året falt tallet på folk med hjemmekontor jevnt og trutt, fra 42 prosent i januar til 12 prosent i juni.

– Gjennom våren valgte stadig flere å vende tilbake til arbeidsplassen, men høsten ser så langt ikke ut til å følge samme trend, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion, som står bak undersøkelsen.

Justisministeren vil gi fengselstilsyn tydeligere mandat

Det er svakheter i dagens ordning med tilsynsråd for kriminalomsorgen, mener justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp). Regjeringen skal nå foreslå en lovregulering, opplyser statsråden til VG via departementets kommunikasjonsavdeling.

–Jeg mener det er svakheter i dagens ordning med tilsynsråd for kriminalomsorgen, og dette er påpekt gjennom lang tid. Jeg mener blant annet at mandatet til rådet ikke er tydelig. Når noe ikke fungerer, må vi gjøre endringer, skriver justisministeren.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 45 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 20 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse