Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
01 oktober 2022 17:05
Del på Facebook
Statsminister Jonas Gahr Støre besøker Sleipner A-plattformen lørdag.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre besøker Sleipner A-plattformen lørdag.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er høyt prioritert for norske myndigheter å komme til bunns i observasjoner av droner på norsk sokkel, understreker statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Støre besøkte lørdag Sleipner-plattformen om lag 250 kilometer sørvest for Stavanger. I lyst av hendelsene de siste dagene, var det viktig for ham å møte plattform-ansatte personlig.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Jeg ønsket å møte dem for å anerkjenne den viktige jobben de gjør og for å dele informasjon om hva norske myndigheter gjør for å skjerpe beredskapen, sier Støre til NTB.

Til stede på plattformen var også Equinor-sjef Anders Opedahl. Begge orienterte de ansatte om sikkerhetstiltak og den skjerpede beredskapen ved norske olje- og gassinstallasjoner.

Drone-observasjoner

Mange har vært opptatt av sikkerheten på norsk sokkel etter lekkasjen fra Nord Stream 1 og 2 rørledningene i Østersjøen. Meldingene om observasjon om droner ved norske installasjoner har også gitt grunn til bekymring.

Etter orienteringen kunne ansatte stille spørsmål. Flere var opptatt av observasjoner av droner og ga uttrykk for uro over meldingene.

– Jeg forstår godt at det skaper usikkerhet. Dette ønsker vi å komme til bunns i. Vi må vite hvor de kommer fra, hvem som står bak, sier Støre.

Han påpeker at Sørvest politidistrikt har startet etterforskning. Også Forsvaret er opptatt av rapportene.

Annonse
Annonse

Skjerpet sikkerhetstiltak

Støre beskriver operatørene og de ansatte som erfarne når det gjelder sikkerhetsvirksomhet.

– Det er en uro i forbindelse med den situasjonen som er, men jeg opplevde gjennomgående at folk er trygge på jobb og at de fikk svar på spørsmålene sine, sier han.

Operatørselskapene er delvis underlagt sikkerhetsloven, og på denne måten er samarbeidet mellom selskaper og myndigheter styrket. Det innebærer at ledelsen i selskapene er sikkerhetsklarert og kan få tilgang til informasjon fra politiet og etterretningstjenesten.

– Det er viktig å understreke at vi ikke har informasjon om noen direkte trussel mot norske olje- og gassinstallasjoner, men vi gjør tiltak i lys av den situasjonen som er oppstått i Europa, sier Støre.

Opedahl kunngjorde at Equinor har økt beredskapen på selskapets installasjoner, landanlegg, baser og helikopterterminaler, skriver DN.

– Sikkerhet er prioritet nummer én for oss i Equinor. Sikring av våre operasjoner er noe vi har gjort i lang tid. Ikke minst med risikovurderinger, beredskapsplaner, samt forebyggende arbeid og avbøtende tiltak, sa Opedahl.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 17 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDu tar feil igjen. I din referanse til tallet 1200 sier SVV: «Etter at ny E39 Ørskogfjellet- Vik er ferdig utbygd ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg har aldri snakka om 2050. Det er eit virvar i di boble.Prosentrekning kan eg.Kor unison stemninga er når pengene ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrTidligere har du vist til SVV sin Planbeskrivelse E39 Ørskogfjellet-Vik, og henvist til tallet 1200 som reduksjonen i trafikken ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøÅDT på Ørskogfjellet i vurderingsåret 2021 er ca. 4200 iflg. SVV. Av dette er ein andel på 1200 forventa å ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg registrerer at Naturvernforbundet fortsatt mener at siden trafikken på dagens E39 gjennom Skorgedalen blir redusert med 1200 ÅDT i ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse