Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
04 oktober 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Lee Jin-man / AP / NTB
Foto: Lee Jin-man / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 4. oktober.

Nord-Korea avfyrte rakett mot Japan

Nord-Korea har avfyrt en mellomdistanserakett mot øst. Japanske myndigheter ba innbyggere om å søke tilflukt, men raketten fløy over land og endte i sjøen.

Annonse
Annonse

Det er første gang på fem år at Nord-Korea avfyrer en rakett rettet mot Japan. Japan og Sør-Korea har begge innkalt til sikkerhetsmøter. Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol sa at de vil diskutere Nord-Koreas «hensynsløse atomprovokasjoner», som vil bli møtt med kraftig respons fra Sør-Korea og det internasjonale samfunn.

Den japanske regjeringen ba innbyggere søke tilflukt, og togtrafikken ble midlertidig stanset to nordøstlige regioner.

Ukrainere raser mot Musk etter Twitter-melding

Tesla-gründeren Elon Musk har fått et vell av rasende reaksjoner etter at han skrev på Twitter at Russland bør beholde Krim-halvøya.

Musk foreslår i meldingen en forhandlingsløsning på krigen som han vil at folk skal stemme ja eller nei til. Blant forslagene er at det skal holdes nye folkeavstemninger i de ukrainske fylkene som Russland har annektert, men da under FN-overvåking.

Will Smith-film får premiere etter Oscar-slaget

Spillefilmen «Emancipation» ble holdt tilbake etter at hovedrolleinnehaver Will Smith slo Chris Rock under Oscar-utdelingen. I desember får filmen premiere.

Annonse
Annonse

Slavefilmen har et budsjett på 120 millioner dollar og er regissert av Antoine Fuqua. Den er en av Apples mest profilerte produksjoner til nå, og var ventet å bli en Oscar-kandidat i år.

Ap-topp: – Skal vi bidra med energi til Europa, må vi lete i nord

Aps energitopp på Stortinget har tro på norsk oljeproduksjon etter 2050 og er en helhjertet tilhenger av boring i Barentshavet. Marianne Sivertsen Næss (Ap) fra Hammerfest, leder i Stortingets energi og miljøkomité.

– Helt klart. Man vet at det er i Barentshavet at store deler av de uoppdagede kraftressursene befinner seg. Jeg mener det er helt naturlig at det er her man øker innsatsen og leter mer. Skal vi bidra inn med energi til Europa, må vi lete i nord, for leter vi ikke, gjør vi heller ikke funn. Det er bare når vi gjør funn at vi kan utvikle og eksportere mer, sier Marianne Sivertsen Næss.

Sparekniven svinges over FHI – Stoltenberg bekymret

Folkehelseinstituttet (FHI) venter kraftige kutt fremover og direktør Camilla Stoltenberg er bekymret. Det er anslått at nærmere 250 stillinger kan forsvinne.

Nå er det over tusen ansatte i instituttet, men før pandemien var det rundt 900 og det ventes at FHI skal tilbake til dette nivået. Camilla Stoltenberg skriver til Aftenposten at hun forventer og forstår at bevilgningene til korona reduseres.

– Samtidig har vi ansvar for å beskrive risikoen det kan innebære. Vi er bekymret fordi nedtrappingen og avviklingen av tilleggsbevilgningene skjer raskere enn bortfallet av oppgaver, skriver Stoltenberg.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDet betyr at E39 Vik-Molde er prioritert for oppstart første seks år. God helg til deg også.
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøVi får konkludere medat vi ikkje blir samde om kva som er konklusjonen i SVV sitt innspel til ny NTP. ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrTabell 4.3 på side 49 har 14 kolonner (inklusive de med kun grafikk), hvor kolonne 2 angir navnet på prosjektet. ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 2 dager siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse