Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
04 oktober 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Lee Jin-man / AP / NTB
Foto: Lee Jin-man / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 4. oktober.

Nord-Korea avfyrte rakett mot Japan

Nord-Korea har avfyrt en mellomdistanserakett mot øst. Japanske myndigheter ba innbyggere om å søke tilflukt, men raketten fløy over land og endte i sjøen.

Det er første gang på fem år at Nord-Korea avfyrer en rakett rettet mot Japan. Japan og Sør-Korea har begge innkalt til sikkerhetsmøter. Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol sa at de vil diskutere Nord-Koreas «hensynsløse atomprovokasjoner», som vil bli møtt med kraftig respons fra Sør-Korea og det internasjonale samfunn.

Den japanske regjeringen ba innbyggere søke tilflukt, og togtrafikken ble midlertidig stanset to nordøstlige regioner.

Ukrainere raser mot Musk etter Twitter-melding

Tesla-gründeren Elon Musk har fått et vell av rasende reaksjoner etter at han skrev på Twitter at Russland bør beholde Krim-halvøya.

Musk foreslår i meldingen en forhandlingsløsning på krigen som han vil at folk skal stemme ja eller nei til. Blant forslagene er at det skal holdes nye folkeavstemninger i de ukrainske fylkene som Russland har annektert, men da under FN-overvåking.

Will Smith-film får premiere etter Oscar-slaget

Spillefilmen «Emancipation» ble holdt tilbake etter at hovedrolleinnehaver Will Smith slo Chris Rock under Oscar-utdelingen. I desember får filmen premiere.

annonse

Slavefilmen har et budsjett på 120 millioner dollar og er regissert av Antoine Fuqua. Den er en av Apples mest profilerte produksjoner til nå, og var ventet å bli en Oscar-kandidat i år.

Ap-topp: – Skal vi bidra med energi til Europa, må vi lete i nord

Aps energitopp på Stortinget har tro på norsk oljeproduksjon etter 2050 og er en helhjertet tilhenger av boring i Barentshavet. Marianne Sivertsen Næss (Ap) fra Hammerfest, leder i Stortingets energi og miljøkomité.

– Helt klart. Man vet at det er i Barentshavet at store deler av de uoppdagede kraftressursene befinner seg. Jeg mener det er helt naturlig at det er her man øker innsatsen og leter mer. Skal vi bidra inn med energi til Europa, må vi lete i nord, for leter vi ikke, gjør vi heller ikke funn. Det er bare når vi gjør funn at vi kan utvikle og eksportere mer, sier Marianne Sivertsen Næss.

Sparekniven svinges over FHI – Stoltenberg bekymret

Folkehelseinstituttet (FHI) venter kraftige kutt fremover og direktør Camilla Stoltenberg er bekymret. Det er anslått at nærmere 250 stillinger kan forsvinne.

Nå er det over tusen ansatte i instituttet, men før pandemien var det rundt 900 og det ventes at FHI skal tilbake til dette nivået. Camilla Stoltenberg skriver til Aftenposten at hun forventer og forstår at bevilgningene til korona reduseres.

– Samtidig har vi ansvar for å beskrive risikoen det kan innebære. Vi er bekymret fordi nedtrappingen og avviklingen av tilleggsbevilgningene skjer raskere enn bortfallet av oppgaver, skriver Stoltenberg.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 6 timer siden Den problematiske Tautra-tunnelen
@Anne Mari SandshamnKanskje du skulle lese noe sannferdig, skrevet av fagfolk? https://www.rbnett.no/meninger/i/zrb7k9/romsdalsfjordtunnelen-blir-en-av-verdens-sikreste. Det er Møreaksen som gir mest vei for pengene. Med ...
@Anne Mari SandshamnEnda en god grunn for slike fergeavløsningsprosjekter, så risikerer vi ikke slike uhell.Frank Sve (Frp) er bekymret for fylkeskommunens økonomi ...
Anne Mari Sandshamn 9 timer siden Den problematiske Tautra-tunnelen
Dette er det beste og mest sannferdige innlegg jeg har lest så langt om MA. Gir enda mer grobunn til ...
Anne Mari Sandshamn 20 timer siden Kva er vitsen med gratis ferje, når ferja ikkje går?
@Terje SundsbøJaggu bra den er nede det meste av tiden, ellers kan det lett bli veldig mange ulykker, av bilister om ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Å hevde at tunnelen under Tautra går i et aktivt jordskjelvområde faller på sin egen urimelighet. Se til Japan, der ...
Det er mange gode grunner for å bygge ut fergeavløsingsprosjekter, slik som Møreaksen. Bl.a. fordi fergebommer er nede mesteparten av ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte