Oppdrettsselskapet Grieg Seafood legger planene om utvidelse av et smoltanlegg i Trosnavåg på is. Årsaken er den foreslåtte grunnrenteskatten.
Utvidelsen på Trosnavåg-anlegget på Bokn ville økt Grieg Seafoods produksjonskapasitet på land med 600 tonn, og kostet rundt 250 millioner kroner, skriver Finansavisen.
«Utbyggingen skulle etter planen gi Grieg Seafood mulighet til å produsere fisken større på land og korte ned tiden fisken er i sjøen. Satsingen, såkalt «post-smolt», gir både lavere miljø- og klimaavtrykk og bedre fiskehelse- og velferd», heter det i en melding fra selskapet.
– Med dagens forslag til grunnrenteskatt vil vi ikke ha nok kapital til å gjennomføre disse investeringene i den takten vi hadde lagt opp til, sier regiondirektør Nina Willumsen Grieg i Grieg Seafood Rogaland i en kommentar.
(©NTB)