Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
04 desember 2022 05:50
Del på Facebook
Foto: Martin Solhaug Standal / NTB
Foto: Martin Solhaug Standal / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 4. desember

Mann siktet for knivstikking på Jernbanetorget i Oslo

En mann i 30-årene er innlagt på sykehus med alvorlige, men ikke livstruende skader etter at han ble knivstukket flere ganger i overkroppen og hodet. Åstedet er trolig en T-banevogn på Jernbanetorget i Oslo. En navngitt mann er siktet i saken, men ikke pågrepet.

Politiet ble varslet om hendelsen av helsevesenet klokken 18.10.

– Dette har skjedd i eller ved T-banevognen, eller på perrongen, vi er ikke helt sikre. Det som er klart er at både mistenkte og fornærmede tok T-banen til Jernbanetorget før knivstikkingen, sa krimleder Stian Holm i Oslo-politiet til NTB i natt.

Bolighus i brann i Honningsvåg

En enebolig i Honningsvåg i Finnmark står i brann tidlig i morgentimene. Fire nabohus er evakuert. Meldingen om brannen kom inn til nødetatene rundt klokken 5.

– Det er en person registrert bosatt på adressen. Vi vet ikke om det bor flere der, sier operasjonsleder Einride Hals i Finnmark politidistrikt til NTB. Politiet kunne ved 5.30-tiden ikke bekrefte at beboerne eller beboeren i huset er gjort rede for.

Israel besvarer rakettangrep

Det israelske forsvaret (IDF) har angrepet mål på Gazastripen i natt. Ifølge Jerusalem Post var angrepene rettet mot en våpenfabrikk og det som omtales som en «terrorist-tunnel», begge tilhørende Hamas.

annonse

Det skjedde etter at militante palestinere skjøt en rakett mot Israel i går kveld. Raketten falt ned på et åpent område i en kibbutz nær grensen til Gazastripen. Det var det første rakettangrepet mot Israel på en måned.

IS påtar seg ansvar for Kabul-angrep

IS påtar seg ansvaret for fredagens angrep på Pakistans ambassade i Kabul i Afghanistan. Det fremkommer i en uttalelse fra en regional IS-gruppe som den amerikanske organisasjonen Site, et nettsted som overvåker blant annet jihadistiske nettsider, viser til.

Pakistans ambassadør kom uskadd fra angrepet, men en livvakt ble kritisk såret. Utenriksdepartementet i Kabul har i en uttalelse fordømt angrepet på det sterkeste og lover å spore opp og straffe de ansvarlige. Så langt er en mistenkt mann pågrepet i saken og to våpen beslaglagt etter at sikkerhetsstyrker har gjennomsøkt en bygning nær ambassaden, ifølge politiet i Kabul.

Russland har innhøstet nær 6 millioner tonn ukrainsk hvete

Russland har høstet inn rundt 5,8 millioner tonn hvete til en verdi av nærmere 10 milliarder kroner på ukrainske områder som ikke er under ukrainsk kontroll i år. Det fremkommer av en analyse fra Nasa Harvest, som er det amerikanske romfartsbyråets program for matsikkerhet og landbruk.

Tallene er basert på satellittdata og modeller, utarbeidet sammen med Nasa-partnere.

20 lam gikk tapt i brann i Nordland

Rundt 20 lam brant inne da det begynte å brenne i en driftsbygning i Beiarn kommune i Salten natt til søndag. Driftsbygningen brant helt ned, opplyser politiet. Nødetatene fikk melding om brannen fem minutter over midnatt i natt.

– Det var rundt 200 sauer i fjøset, så de fleste ble reddet ut, men 20 lam ble igjen, forteller operasjonsleder Lars Halvorsen i Nordland politidistrikt til NTB. Han sier brannårsaken trolig er at en traktor begynte å brenne.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 3 timer siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Terje SundsbøSi ikke det du, her er den mest berømte.. Og neida, ikke nødvendigvis av innsig av vann, men dog... 300 ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg tror det skjer oftere at veier oppe i dagen blir stengt pga. mye vann/flom enn at undersjøiske tunneler stenges ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
Ser jo med klarhet nå, etter siste uværet , hvor rammet en kanbli av uvær - i undersjøiske tuneller! Tenker ...
Ketil Strand Andersen 1 dager siden Symbolpolitikk i bakvendtland
Merk at de to tårnene man ser på illustrasjonsfotoet er kjøletårn som brukes i varme land for å redusere temperaturen ...
Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte