Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
04 desember 2022 05:50
Del på Facebook
Foto: Martin Solhaug Standal / NTB
Foto: Martin Solhaug Standal / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 4. desember

Mann siktet for knivstikking på Jernbanetorget i Oslo

En mann i 30-årene er innlagt på sykehus med alvorlige, men ikke livstruende skader etter at han ble knivstukket flere ganger i overkroppen og hodet. Åstedet er trolig en T-banevogn på Jernbanetorget i Oslo. En navngitt mann er siktet i saken, men ikke pågrepet.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Politiet ble varslet om hendelsen av helsevesenet klokken 18.10.

– Dette har skjedd i eller ved T-banevognen, eller på perrongen, vi er ikke helt sikre. Det som er klart er at både mistenkte og fornærmede tok T-banen til Jernbanetorget før knivstikkingen, sa krimleder Stian Holm i Oslo-politiet til NTB i natt.

Bolighus i brann i Honningsvåg

En enebolig i Honningsvåg i Finnmark står i brann tidlig i morgentimene. Fire nabohus er evakuert. Meldingen om brannen kom inn til nødetatene rundt klokken 5.

– Det er en person registrert bosatt på adressen. Vi vet ikke om det bor flere der, sier operasjonsleder Einride Hals i Finnmark politidistrikt til NTB. Politiet kunne ved 5.30-tiden ikke bekrefte at beboerne eller beboeren i huset er gjort rede for.

Israel besvarer rakettangrep

Det israelske forsvaret (IDF) har angrepet mål på Gazastripen i natt. Ifølge Jerusalem Post var angrepene rettet mot en våpenfabrikk og det som omtales som en «terrorist-tunnel», begge tilhørende Hamas.

Det skjedde etter at militante palestinere skjøt en rakett mot Israel i går kveld. Raketten falt ned på et åpent område i en kibbutz nær grensen til Gazastripen. Det var det første rakettangrepet mot Israel på en måned.

Annonse
Annonse

IS påtar seg ansvar for Kabul-angrep

IS påtar seg ansvaret for fredagens angrep på Pakistans ambassade i Kabul i Afghanistan. Det fremkommer i en uttalelse fra en regional IS-gruppe som den amerikanske organisasjonen Site, et nettsted som overvåker blant annet jihadistiske nettsider, viser til.

Pakistans ambassadør kom uskadd fra angrepet, men en livvakt ble kritisk såret. Utenriksdepartementet i Kabul har i en uttalelse fordømt angrepet på det sterkeste og lover å spore opp og straffe de ansvarlige. Så langt er en mistenkt mann pågrepet i saken og to våpen beslaglagt etter at sikkerhetsstyrker har gjennomsøkt en bygning nær ambassaden, ifølge politiet i Kabul.

Russland har innhøstet nær 6 millioner tonn ukrainsk hvete

Russland har høstet inn rundt 5,8 millioner tonn hvete til en verdi av nærmere 10 milliarder kroner på ukrainske områder som ikke er under ukrainsk kontroll i år. Det fremkommer av en analyse fra Nasa Harvest, som er det amerikanske romfartsbyråets program for matsikkerhet og landbruk.

Tallene er basert på satellittdata og modeller, utarbeidet sammen med Nasa-partnere.

20 lam gikk tapt i brann i Nordland

Rundt 20 lam brant inne da det begynte å brenne i en driftsbygning i Beiarn kommune i Salten natt til søndag. Driftsbygningen brant helt ned, opplyser politiet. Nødetatene fikk melding om brannen fem minutter over midnatt i natt.

– Det var rundt 200 sauer i fjøset, så de fleste ble reddet ut, men 20 lam ble igjen, forteller operasjonsleder Lars Halvorsen i Nordland politidistrikt til NTB. Han sier brannårsaken trolig er at en traktor begynte å brenne.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse