Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
05 desember 2022 05:35
Del på Facebook
Arkivfoto: Alex Brandon / AP / NTB
Arkivfoto: Alex Brandon / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 5. desember.

Våpensalget øker

Våpensalget fortsetter å øke verden rundt, til tross for problemer i forsyningsleddene. I fjor solgte verdens 100 største våpenprodusenter tunge våpen og militære tjenester til en samlet verdi av 592 milliarder dollar. Justert for valutaendringer, innebærer dette en økning på 1,9 prosent fra 2020.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Det viser en rapport fra Sipri (Stockholm International Peace Research Institute). Økningen i 2021 var dermed større enn året før, men fortsatt lavere enn gjennomsnittsveksten for de fire årene før koronapandemien. Problemer i forsyningsledd bremset veksten i fjor.

Forbrukerministeren: Strømselskapene må rydde opp i avtalene sine

Etter Forbrukertilsynets varsel om rekordbøter til strømselskapet Tinde Energi, mener forbrukerminister Kjersti Toppe (Sp) bransjen bør rydde opp.

– Jeg mener at strømbransjen har en jobb å gjøre med å rydde opp og sørge for at de har forbrukernes tillit. Jeg forventer at alle aktørene i bransjen opptrer ryddig og etterrettelig i møtet med forbrukerne i en tid der mange er urolige for økende priser, sier barne- og familieminister Toppe, som også har ansvar for forbrukersaker.

Seks til legevakt etter brann i Valdres

Fire barn og to voksne ble sendt til legevakt for sjekk etter at et bolighus begynte å brenne på Leira ved Fagernes.

– Nord-Aurdal kommune har skaffet dem midlertidig bopel på hotell på Fagernes, melder politiet i Innlandet på Twitter.

Brannvesenet iverksatte slukningsarbeid på stedet. Ingen av de seks er skadd.

Annonse
Annonse

Indonesisk vulkan roer seg

Aktiviteten i Semeru-vulkanen på Java i Indonesia har begynt å avta etter en rekke utbrudd i helgen der over 2.000 mennesker har måttet forlate hjemmene sine.

I går spydde vulkanen ut varm aske 1.500 meter til værs. Asken falt deretter ned over landsbyer i området, og glødende lava og glovarm gass og aske strømmet nedover fjellsidene. Men i dag morges var askeskyene borte. Vulkanen klar og synlig, står det i en morgenrapport fra indonesiske vulkan- og geologimyndigheter.

Sterling hjem fra VM etter væpnet innbrudd

England-stjernen Raheem Sterling har forlatt Qatar og reist hjem til London etter at væpnede innbruddstyver brøt seg inn hjemme hos ham. Sterlings familie skal ha vært i huset da innbruddet skjedde, melder flere medier, blant annet BBC.

England-manager Gareth Southgate bekreftet Sterlings hjemreise etter seieren mot Senegal i åttendedelsfinalen søndag kveld.

– Noen ganger er ikke fotball det viktigste og familien kommer først, sa Southgate.

Stor børsoppgang

Verdien av aksjene på Hongkong-børsen steg kraftig da markedet åpnet i dag morges. Oppgangen knyttes til lettelser i koronarestriksjonene i Kina.

Hang Seng-indeksen steg 3,58 prosent i morgenhandelen. Også børsene på det kinesiske fastlandet steg da de åpnet, med en oppgang på 1,35 prosent og 0,85 prosent i henholdsvis Shanghai og Shenzhen.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 23 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøKorrekt.Uten Møreaksen vil eventuell frgeavkøysing bli eit fylkeskommunalt ansvar.Og, ein fylkeskommune uten økonomisk ryggrad til å gjennomføre dette etter den ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNei, hovedargumentet for Møreaksen er ikke fergefritt til Otrøya og Gossen. I dette innlegget fra Rasmussen viser han til at ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse