Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Redaksjonen
Artikkel
05 desember 2022 13:43
Del på Facebook
Julekonsert med Frei Hornmusikk i Frei kirke i 2019. Foto: Olav Inge Birkelund
Julekonsert med Frei Hornmusikk i Frei kirke i 2019. Foto: Olav Inge Birkelund

Frei Hornmusikk inviterer til julekonsert i Frei kirke fredag 9. desember. Her vil korpset selv stå for brorparten av musikken, og får i tillegg med seg to lokale musikere av internasjonalt format, Øystein Sandbukt på gitar og Rune Tylden på tangenter.

– Julekonserten er et av de musikalske høydepunktene gjennom året, her henter vi fram noen av de fineste perlene fra repertoaret vårt for vårt publikum i adventstiden, sier Stein Åge Sørlie, dirigent for Frei Hornmusikk.

– Det er viktig for korpset at vi kan bruke musikken til å bringe fram følelser og forventninger til julehøytiden, både for oss selv og andre, sier Margareth Solvik som er leder for korpset.

Korpset hadde forberedt julekonsert i kirka også i fjor, men i løpet av den siste uka før konserten ble imidlertid landet stengt ned atter en gang og konserten måtte avlyses.

– Nå gleder vi oss til julekonsert i Frei kirke igjen, dette har vi ikke hatt siden 2019, sier Stein Åge Sørlie.

– Nå oppfordrer vi derfor folk til å sette av fredagskvelden til en fortjent pause i julestria og oppleve en stemningsfull julekonsert i Frei kirke, avslutter Margareth Solvik.

annonse

Sist Sandbukt og Tylden spilte i Frei kirke var i oktober, der de sammen med spillemannen Andreas Ljones gjorde en legendarisk konsert i anledning Frei kirkes 125-årsjubileum, som del av programmet til Festspillene i Kristiansund.

Om musikerne:

Øystein Sandbukt er gitarist, komponist og musikklærer fra Sunndalsøra som i en årrekke har spilt folkemusikk fra Nordmøre på gitar. Dette har blant annet resultert i soloalbumene «Nordmør» fra 2011 (spellemannsnominert i 2012) og «April» fra 2021. Han har også komponert musikk til blant annet to «Ut i Naturen»-program og flere skolekonsert-produksjoner, samt arrangert folkemusikk for kor- og spellemannslag.

Rune Tylden er freelance musiker, komponist og arrangør, i tillegg til å være ansatt som kantor i Nordlandet kirke. Gjennom sitt virke har han jobbet med en rekke ulike artister i Norge, blant annet Terje Rypdal, Ole Edvard Antonsen, Helene Bøksle, Andreas Ljones og Unni Boksasp. Han har markert seg innen flere forskjellige sjangere, men de siste årene har han jobbet særlig tett med folkemusikken og deler av folkemusikkmiljøet.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 5 timer siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Terje SundsbøSi ikke det du, her er den mest berømte.. Og neida, ikke nødvendigvis av innsig av vann, men dog... 300 ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg tror det skjer oftere at veier oppe i dagen blir stengt pga. mye vann/flom enn at undersjøiske tunneler stenges ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
Ser jo med klarhet nå, etter siste uværet , hvor rammet en kanbli av uvær - i undersjøiske tuneller! Tenker ...
Ketil Strand Andersen 1 dager siden Symbolpolitikk i bakvendtland
Merk at de to tårnene man ser på illustrasjonsfotoet er kjøletårn som brukes i varme land for å redusere temperaturen ...
Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte