Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
07 desember 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: John Bazemore / AP / NTB
Foto: John Bazemore / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 7. desember.

Demokratene sikrer flertall i Senatet

Demokraten Raphael Warnock vinner over republikaneren Herschel Walker om den siste plassen i Senatet etter omvalget i delstaten Georgia, viser prognoser fra amerikanske medier. Ved 4.30-tiden i natt norsk tid hadde Warnock fått 50,6 prosent av stemmene mens Walker hadde fått 49,4 prosent. Da var rundt 95 prosent av stemmesedlene telt opp.

Annonse
Annonse

Warnocks seier innebærer at Demokratene er sikret et flertall i Senatet på 51–49. Hvis Walker hadde vunnet, ville styrkeforholdet i Senatet ha blitt 50–50.

Laksearving er Norges rikeste

Laksearvingen Gustav Magnar Witzøe er igjen Norges rikeste, viser ligningstallene for 2021 fra Skatteetaten, ifølge E24. I 2021 hadde han en formue på 19,8 milliarder kroner. Witzøe er arving av laksegiganten Salmar. Også i 2019 tronet han øverst på formuetoppen, den gang med en formue på 20,9 milliarder kroner.

Glatte veier rundt i landet

Snøværet har sørget for redusert framkommelighet og noen steder helt stengte veier både i sør og i nord. På E6 mot Oslo har det snødd tett, og flere vogntog har blitt stående og sperret veien. Det var også tilfellet på fylkesvei 17 ved Helgelandsbrua i natt.

FN-sjefen: Vi behandler naturen som et toalett

Vi behandler naturen som et toalett, sa FNs generalsekretær António Guterres i sin tale under åpningsseremonien av FNs naturkonferanse COP15 i Canada.

– Med vår bunnløse appetitt for ukontrollert og ulik økonomisk vekst, har menneskeheten blitt et masseutrydningsvåpen, sa FN-sjefen. Konferansen starter for fullt i dag og varer til 19. desember. Verdens land skal forsøke å bli enige om nye målsettinger som kan bidra til vern av naturområder og dyre- og plantearter.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Får ikke innsyn i hemmeligholdt Nav-rapport

Stortingets kontrollkomité får ikke utlevert rapporten fra 2014 som slo fast at eksportforbud for trygd var ulovlig, slik de har bedt om.

At komiteen ikke får rapporten framgår av et brev som arbeidsminister Marte Mjøs Persen (Ap) hadde sendt til Stortinget i går kveld, og som VG har sett.

– Rapporten er et internt dokument for Solberg-regjeringen, skriver arbeidsministeren i brevet.

Dommer avviser Khashoggi-søksmål

Den føderale dommeren John Bates i Washington avviser det sivile søksmålet fra den drepte journalisten Jamal Khashoggis forlovede Hatice Cengiz mot Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman. Hun krevde at søksmålet måtte føres for en amerikansk domstol.

Bates sier at det sivile søksmålet inneholdt sterke argumenter om at kronprinsen sto bak drapet. Men dommeren slår fast at han ikke har makt til å avvise Biden-administrasjonens erklæring om at kronprinsen har immunitet. I forrige måned sendte USAs president Joe Bidens administrasjon inn en anmodning der det het at kronprinsens status som statsleder bør gi grunnlag for immunitet.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse