Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Redaksjonen
Artikkel
07 desember 2022 10:38
Del på Facebook
Kulturleder i Kristiansund kommune, Toril Skram. Foto: Ingunn Strand / Kristiansund kommune
Kulturleder i Kristiansund kommune, Toril Skram. Foto: Ingunn Strand / Kristiansund kommune

Kulturtanken, Møre og Romsdal fylkeskommune og Kristiansund kommune går sammen om etablering av en ny kunstlab for interaktiv, digital kunst- og kulturproduksjon rettet mot barn og unge.

Kunstlaben skal i hovedsak fungere som en DKS-Lab, men også som variert opplæringsarena for elever i skole og kulturskole, skriver Kulturtanken på sin nettside.

Kunstlaben skal opprettes lokalt i Kristiansund og har som ambisjon å være en nasjonal ressurs for samarbeid og utvikling av innovative, digitale løsninger også i andre regioner. Kunstlaben skal ha nasjonalt nedslagsfelt for kunstnere og aktører som ønsker å produsere for Den kulturelle skolesekken, står det det videre.

Kunstlaben skal fungere som et kompetansesenter for kunstnere og kulturaktører som vil utforske ny teknologi i utviklingen av nytt innhold for kunst og kultur til barn og unge.

– Vi er stolte over å ha lyktes med et samarbeid der vi skal utvikle felles infrastruktur for lokaler og arenaer som samlet sett vil stimulere til økt kunstnerisk utvikling i Den kulturelle skolesekken, sier kulturdirektør i Møre og Romsdal fylkeskommune, Heidi Iren Wedlog Olsen.

Wedlog Olsen peker videre på at slike tverrfaglige samarbeid er viktige for fylkeskommunens rolle som regional samfunnsutvikler.

annonse

– Gjennom å sette felles mål og retning, og å mobilisere ulike aktører, skal vi utvikle et tilbud som også har nasjonal verdi og nedslagsfelt, sier Wedlog Olsen.

Kulturleder Kristiansund kommune, Toril Skram, understreker at samarbeidet betyr en velkommen styrking av tverrfaglige miljø mellom oppvekst- og kultursektor.

– Jeg er svært fornøyd med at vi har fått til et prosjekt der vi skal utvikle og tilby flere kunstopplevelser og varierte opplæringsarena innen teknologi og kunstfag til elever i Kristiansund, sier Skram.

(Kilde: Kulturtanken)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Lama Vik 1 måneder siden Aksekamper i valgkampen
Kva meiner du her, Hofset? "Frykten er at SVV fortsatt forsøker å skjule sannheten når den lovpålagte KS2-kontrollen gjennomføres ved avslutning ...
Lama Vik 1 måneder siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Kva med eit kompromiss, Hofset? Vi bygger Møreaksen konvensjonelt, og så blir Langfjordsambandet pilot for senketunnell? Då er vi kvitt ...
jon ingar eik 1 måneder siden Ei fylkeskommune i «sus og i dus»
Begynn med og flytte ut den politiske kameraderi bedriften Statens Veivesen ut i fra Molde, kanskje helt ut av Fylket,  ...
Terje Sundsbø 1 måneder siden Hemmelighold og bortforklaringer fra SVV
@Rolf Erik PedersenMed gratis ferger vil fergeavløsningsmidlene for Møreaksen øke, og bompengene minke.En rabattert billett på ferga mellom Molde og Vestnes koster ...
Rolf Erik Pedersen 1 måneder siden Hemmelighold og bortforklaringer fra SVV
@Terje SundsbøTror vi må forholde oss til realiteten at Møreaksen, og Tautratunellen vil bli alt for dyr å bruke.Må nok ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte