Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
10 desember 2022 08:13
Del på Facebook
Fiskere som arbeider alene på båten er mindre fornøyd med de nye rapporteringskravene for fangst fra Fiskeridirektoratet. Foto: Tore Meek / NTB
Fiskere som arbeider alene på båten er mindre fornøyd med de nye rapporteringskravene for fangst fra Fiskeridirektoratet. Foto: Tore Meek / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fiskere som arbeider alene på båten er mindre fornøyd med de nye rapporteringskravene for fangst fra Fiskeridirektoratet.

På Smøla på Nordmøre protesterer kystfiskerne med piratflagget heist på grunn av de nye kravene til rapportering, skriver NRK.

Ifølge rikskanalen protesterer fiskere langs hele kysten med piratflagg fordi de føler seg mistenkeliggjort av myndighetene.

De nye reglene krever at de melder fra når de drar ut på fiske, når de kommer i havn igjen og hvor mange kilo av hvert fiskeslag de har med seg. Rapporterer de inn feil kan det i verste fall ende med en straff.

Rapporteringssystemet er allerede i bruk på de største båtene. Grunnen til at kravet blir innført også på de mindre båtene er å redusere muligheten for fiskekriminalitet med underrapportering av fangsten. I tillegg vil en vite mer om det kystnære fisket.

– De minste fartøyene fisker på bestander det er lite forskning på. Vi trenger mer kunnskap om bestandene, slik at vi kan sikre bærekraftig forvaltning av ressursene, forklarer seksjonssjef Thord Monsen i Fiskeridirektoratet.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Monsen sier at rapporteringsløsningen er utviklet slik at det skal være enklest mulig og dermed fungere bra for også de minste båtene. Det første året er det ingen som skal bli straffet for å gjøre feil.

Fredag ble det kjent at regjeringen utsetter kravet for de nest minste båtene til 1. april neste år.

Nye krav til sporing og rapportering trådte i kraft for fiskeflåten mellom 11 og 15 meter 1. juli, og utvides til å gjelde fartøy ned til 10 meter fra nyttår. Fartøy under 10 meter blir inkludert i 2024.

Tilbakemeldingen fra Fiskeridirektoratet og utstyrsleverandørene er at innføringen går bra for det store flertallet. Samtidig rapporterer fiskerinæringen at detaljeringen i rapporteringskravene er for stor, het det i en pressemelding fra Fiskeridepartementet i oktober.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse