Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
06 januar 2023 13:09
Del på Facebook
Siri Hollingsæter Stene, prosjektleder for Digi Møre og Romsdal. Foto: Møre og Romsdal R fylke
Siri Hollingsæter Stene, prosjektleder for Digi Møre og Romsdal. Foto: Møre og Romsdal R fylke

Kommunene i Møre og Romsdal er så fornøyde med hva de får i samarbeidet i Digi Møre og Romsdal, at de fleste blir med videre etter den vel to år lange prosjektperioden.

Til nå har 24 av 26 kommuner signalisert at de er med i 2023.

– Jeg tolker det som at vi har lykkes i å treffe behovene som ble kartlagt og definert ved oppstart av prosjektet, sier prosjektleder Siri Hollingsæter Stene i Digi Møre og Romsdal.

Digi Møre og Romsdal er et av flere fellesatsinger i programmet «Møre og Romsdal 2025». Programmet, ledet av fylkeskommunen, skal styrke samarbeidet i offentlig sektor med ansvar for Møre og Romsdal. Fylkeskommunen er programeier og samarbeider med kommunene i fylket, Statsforvalteren og andre statlige aktører.

Står samlet med en stemme

– Hovedmålet var å utvikle et digitaliseringssamarbeid. Men prosjektet har utviklet seg veldig. Vi har brukt mye tid på å lage gode koblinger, samordne fagnettverk, og etablere samarbeidsnettverk for kommunene så de kan bli kjent med hverandre, diskutere felles utfordringer/løsninger og samle seg om ulike meninger. Vi jobber også opp mot nasjonalt nivå, hvor vi er med og påvirker føringer, prioriteringer og strategier. Da er det viktig at vi er samlet som et Møre og Romsdal, så vi kan gi en sterk og felles stemme inn på en nasjonal arena og kan melde inn kommunene sine behov og utfordringer, sier Stene.

I tillegg har Digi Møre og Romsdal siden oppstarten i 2020 jobbet mye med kompetanseheving.

Lederne går først

– Hovedaktiviteten vi har jobbet med i de to årene, er kompetanseløftet innen digital transformasjon rettet mot topplederne i alle kommunene. Det har vært et ganske omfattende program, som vi nå jobber med å lage et neste steg på - et trinn to – hvor vi kan bre kompetansen ut i organisasjonen, sier Stene videre.

annonse

I tillegg har de gått i bresjen for erfaringsdelinger og webinar, samlinger for fagnettverk og åpne samlinger for å diskutere og jobbe praktisk.

– Det å tilrettelegge for gode samarbeidsarenaer, og at kommunene kan møtes, er viktig – det blir trukket fram som en av de største gevinstene. Vi har fått mye større grad av samhandling. Nettverksbyggingen har senket terskelen for å ta kontakt ellers også, at man hjelper hverandre mye mer enn før og at en evner å tenke mer regionalt ut over bare sin egen kommune.

Neste steg: Hjelpe hverandre

- Hva blir neste steg for Digi Møre og Romsdal – hva har du «lokket kommunene med» som gjør at de sier ja til å være med?

På spørsmål om hva som blir neste steg for Digi Møre og Romsdal og om hva Stene har «lokket» kommunene medfor å bli med videre, svarer hun: 

– De kan samles mye mer og hjelpe hverandre med kompetanse og ressurseffektiviseringen. Vi bistår og styrker hverandre, det blir mindre krevende for kommunene. I tillegg så lærer de mye av hverandre, og vi ser store fordeler med å gjøre gjentatte ting sammen. Det er god kvalitet i arbeidet som blir gjort – og ikke minst gode tjenester for innbyggerne. Det er jo det vi alle tilstreber.

Under «Nyttårkonferansen 2023» på Scandic Seilet i Molde 10. og 11. januar vil prosjektleder Siri Hollingsæter Stene fortelle om hva Digi Møre og Romsdal har fått til i samarbeidet, og hvilket planene er fremover.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Det som Hofseth skriver her, er så logisk og klokkeklart at alle ser fornuften i det.Prosjektet Borgundfjord- og Veddetunnelen er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Terje SundsbøSi ikke det du, her er den mest berømte.. Og neida, ikke nødvendigvis av innsig av vann, men dog... 300 ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg tror det skjer oftere at veier oppe i dagen blir stengt pga. mye vann/flom enn at undersjøiske tunneler stenges ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
Ser jo med klarhet nå, etter siste uværet , hvor rammet en kanbli av uvær - i undersjøiske tuneller! Tenker ...
Ketil Strand Andersen 2 dager siden Symbolpolitikk i bakvendtland
Merk at de to tårnene man ser på illustrasjonsfotoet er kjøletårn som brukes i varme land for å redusere temperaturen ...
Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte