Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
09 januar 2023 14:22
Del på Facebook
– Vi er åpne for å vurdere alt av løsninger som kan stabilisere og få prisene ned, sa statsminister Jonas Gahr Støre på Arbeiderpartiets sentralstyremøte på Sundvolden Hotel. Foto: Javad Parsa / NTB
– Vi er åpne for å vurdere alt av løsninger som kan stabilisere og få prisene ned, sa statsminister Jonas Gahr Støre på Arbeiderpartiets sentralstyremøte på Sundvolden Hotel. Foto: Javad Parsa / NTB

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at regjeringens klare mål er å få ned strømprisene. Men han vil styre unna løsninger som kan skape trøbbel i framtiden

– Vi er åpne for å vurdere alt av løsninger som kan stabilisere og få prisene ned. Men vi kommer aldri til å gå inn for kortsiktige løsninger, som kan sette oss i trøbbel i fremtiden eller som kan true forsyningssikkerheten. Vi må finne løsningene i samarbeid med våre nordiske og europeiske naboer, sa Støre da han talte til Arbeiderpartiets sentralstyremøte mandag.

annonse

Både sentralstyret og Arbeiderpartiets statsråder er samlet på Sundvolden Hotel for å sette i gang det nye året og utvikle ny politikk.

Støre vedgår at de gikk ut av 2022 med et lavt nivå på meningsmålingene.

– Vi må ta på alvor at mange velgere er usikre nå. Mange setter seg på gjerdet og vil ha bedre svar fra oss. Blant annet når det gjelder strømpriser: vi har vært vant med at de er lave og stabile, nå har de i over ett år vært høye og ustabile, sier statsministeren.

– I gang med hovedjobben

Han sier at det klare politiske målet til regjeringen er å få ned strømprisene på sikt.

– Vi er i gang med hovedjobben, nemlig å legge til rette for mer fornybar kraft. Samtidig må vi dempe prispresset her og nå, sier Støre.

Han viser til at kraftselskapene har fått tydelig beskjed om å fylle vannkraftmagasinene, og at fastprismarkedet for næringslivet er i ferd med å komme på plass.

– Og så gir vi strømkundene Europas beste strømstøtte på 75 milliarder kroner i 2022 og 2023. I år og neste år bruker vi like mye på strømstøtte som vi bruker på å gi alle barn og unge grunnskole hvert år, sier Støre.

Medlemsvekst i Ap

Selv om Arbeiderpartiet har slitt på målingene de siste månedene, trekker Støre fram to lyspunkter.

annonse

– Vi går ut inn i 2023 med medlemsvekst og flere tusen som har meldt seg som kandidater for Arbeiderpartiet til kommune- og fylkestingsvalget til høsten, sier han.

Nå er han klar for å «mobilisere laget maksimalt» fram mot lokalvalget til høsten.

Han ønsker at Arbeiderpartiet skal kjennetegnes av følgende i valgåret:

* Trygg styring.

* Sterkere fellesskap.

* Og vi skal være til å stole på

Skal diskutere vedtekter

Arbeiderpartiets sentralstyre er samlet til møte både mandag ettermiddag og tirsdag formiddag. I løpet av møtet skal de blant annet diskutere vedtektene i partiet, noe et utvalg nå har vurdert.

Eventuelle endringer i vedtektene kan få betydning for tidligere nestleder Trond Giske og hans hurtigvoksende lokallag i Trondheim. Vedtektene regulerer blant annet hvor mange delegater lokallagene får sende til landsmøter.

I tillegg skal sentralstyret diskutere hvem som skal sitte i partiets valgkomité, som skal finne kandidater til partiets toppledelse fram mot landsmøtet. Det er usikkert om de vil konkludere om dette i løpet av møtet.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
@Terje SundsbøDette er voksen humor det, ikke barnslig slik du ser det :)  Du må aldri bli så voksen at du ...
@Anne Mari SandshamnDu vet at Rasmussen svarer på alle avisinnlegg til han, og flere til. Rasmussen har aldri deltatt i sosiale media ...
@Terje SundsbøHahaha.. Du altså. Jeg er ikke redd for å skrive egen innegg, men hvorfor skal jeg det? Og hvorfor kan ...
Når ingen av avisene har nevnt at KS2-analysen etterlyser bedre utredninger av Romsdalsaksen, så er vel grunnen til det at ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte