Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
28 februar 2023 08:43
Del på Facebook
Aksjonister fra Natur og ungdom og Norske Samers Riksforbund Nuorat fortsetter tirsdag sin demonstrasjon i regjeringskvartalet. Tirsdag er også inngangene til Finansdepartementet sperret. Foto: Alf Simensen / NTB
Aksjonister fra Natur og ungdom og Norske Samers Riksforbund Nuorat fortsetter tirsdag sin demonstrasjon i regjeringskvartalet. Tirsdag er også inngangene til Finansdepartementet sperret. Foto: Alf Simensen / NTB

Inngangen til Finansdepartementet er blokkert av Fosen-aksjonister, som tirsdag utvider sin aksjon mot staten.

– I dag stenger vi ikke bare Olje- og energidepartementet, departementene som deler bygg med dem og Landbruksdepartementet. I dag stenger vi staten, sa artist og aktivist Ella Marie Hætta Isaksen til full jubel blant aksjonistene.

Annonse
Annonse

– Det gjøres ved at vi i dag har stengt et nytt departement. Det sitter allerede en gjeng og blokkerer inngangen til Finansdepartementet. Det står en gjeng med masse forvirrede finansfolk som ikke kommer seg på jobb, sa Isaksen.

– Vi kommer til å stenge departement for departement fram til vindturbinene på Fosen er revet, sier Hætta Isaksen til NTB.

– Det er staten Norge som svikter samene. De har sviktet samene i århundre, sier hun.

Ansatte oppfordres til hjemmekontor

Ifølge NTBs reporter på stedet har demonstrantene plassert ut 5–6 aksjonister foran hver av de ulike inngangene til Finansdepartementet.

Fungerende kommunikasjonssjef Tor Borgersen i Finansdepartementet bekrefter overfor NTB at de ansatte ikke kommer seg på jobb siden alle inngangene er sperret.

Annonse
Annonse

– De ansatte i G-blokka er henstilt om å ta hjemmekontor inntil videre, sier Borgersen.

I tillegg til Finansdepartementet sitter det 40–50 demonstranter ved hovedinngangen til Olje- og energidepartementet i Akersgata, samt at 30–40 aksjonister er plassert ved de forskjellige inngangene.

Thunberg på plass

Blant demonstrantene er også den svenske aksjonisten Greta Thunberg, som dukket opp foran Olje- og energidepartementet mandag og som er tilbake blant aksjonistene tirsdag. Mandag endte aksjonen med at politiet bar bort demonstrantene.

Mange aksjonister får tirsdag morgen opplæring i aksjonering utenfor parkeringshuset i Munchs gate, ifølge NTBs reporter på stedet.

Det er satt opp tre lavvoer og minst to vanlige telt i området, og folk strømmer til med jevne mellomrom.

Aksjonistene reagerer på at vindturbinene på Fosen, som Høyesterett har sagt at er ulovlige, ikke er revet. I oktober 2021 slo Høyesterett fast at vindparken på Fosen i Trøndelag var oppført i strid med urfolksrettighetene.

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 5 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrJeg stoler på ditt referat. Eller er det noe viktig du har utelatt? På samme måte har det også vært ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDu har to alternativ: meld deg inn i fb gruppa, eller be SVV om å få ein kopi av ppt.-presentasjonen ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrPå samme måte har det også vært forslag om å flytte fergeleiet bort fra sentrum av Molde. Det blir nok ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøSVV har hatt oppstartsmøte med Vestnes kommune det dei skal oppgradere kaianlegget på Furneset, inkludert trinn 2 der kai nummer ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDu er klar over at du linker til en internettside som krever medlemskap hos Facebook? Altså ikke åpen tilgjengelig for ...
Bjørn Arild Reed Jacobsen 11 timer siden Framtidens teknologi med Møreaksen
@Terje SundsbøTerje Sundsbø, du har en tendens til å komme meg i forkjøpet . Skulle akkurat til å stive det samme ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse