Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
15 mars 2023 09:41
Del på Facebook
Cruiseskipet «Bolette» ved kai i Kristiansund 16. februar 2022. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Cruiseskipet «Bolette» ved kai i Kristiansund 16. februar 2022. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO

Nærmere 1.200 britiske cruiseturister inntar Kristiansund og Nordmøre torsdag 16. februar, når cruiseskipet «Bolette» fra Fred. Olsen Cruises kommer på sitt førstegangsanløp. Havna håper på rundt 20.000 cruisegjester totalt i løpet av året. «Bolette» skal ligge ved Storkaia fra klokken 12.30 til 19.00.

«Bolette» er et av rederiets to nye skip, oppkalt etter Fred. Olsen seniors oldemor. Det er jakten på nordlys som bringer britene til Norge. På det 9 netter lange cruiset fra Newcastle, anløper skipet Ålesund, Tromsø, Alta og Kristiansund.

Annonse
Annonse

– Vi ser frem til å ønske skipet velkommen til Kristiansund. Det er et førstegangsanløp, så da blir det besøk om bord og en liten seremoni med overrekkelse av vår nye plakett til kapteinen, sier markedsansvarlig Erika Indergaard.

«Bolette» er 238 meter lang, 62 735 bruttotonn og har kapasitet til 1338 gjester. Når skipet anløper Kristiansund, er det 1.164 gjester og et mannskap på 665 om bord.

Snø til besvær

Rundt en tredjedel av cruisepassasjerene skal på forhåndsbestilte utflukter. Det skal gå flere busser til Kvernes stavkirke og Atlanterhavsveien. Det blir også havnesightseeing med Sundbåten og byvandring på Innlandet og Kirkelandet. To grupper skal på guidet gåtur til Vågen med besøk på Mellemværftet og Patrick Volckmar Kaffebrenneri.

Annonse
Annonse

– Vi håper at det roer seg med snøværet nå, og at kommunen klarer å ta unna det verste, slik at cruisegjestene kan komme seg rundt i byen uten altfor store utfordringer. De lokale aktørene er også flinke til å ta ansvar for brøyting rundt seg, sier Indergaard.

Cruisesesongen i gang

Anløpet markerer starten på årets cruisesesong. Riktignok var «Spirit of Discovery» fra Saga Cruises innom Kristiansund i slutten av februar, men dette var et anløp som ble rutet om til Kristiansund på kort varsel grunnet værforhold. I tillegg skulle skoleskipet «Gann» anløpe Kristiansund den 10. februar, men måtte stå over på grunn av sterk vind.

Det er ventet totalt 24 anløp til Nordmøre i 2023, derav 19 til Kristiansund og 5 til Smøla. Til sammen kan det bli opp mot 20.000 cruisegjester til Nordmøre i løpet av året. I 2022 endte tallet på 14.500.

– Vi har færre anløp booket enn i 2022, men ikke fullt så mange av de minste skipene. I år er det planlagt et titalls cruiseanløp med kapasitet til over 1.000 gjester, og også noen med over 2.000. I tillegg er liggetiden til cruiseskipene er økende. Det betyr mer tid til å oppleve regionen og mer tid til å legge igjen penger, sier Indergaard.

Anløpte Averøy i fjor

Selv om det er første gang «Bolette» anløper Kristiansund, er skipet ikke helt ukjent på Nordmøre. Natt til 9. februar i fjor kom cruiseskipet på «uanmeldt» besøk og la til kai ved Averøy Industripark. Trøblete værforhold i Nord-Norge gjorde at cruiseskipet måtte seile sørover tidligere enn antatt. Gjestene ble busset inn til Kristiansund hvor de tilbrakte dagen.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 2 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse