Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
26 mars 2023 05:45
Del på Facebook
Foto: Evan Vucci / AP / NTB
Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 26. mars.

Trump i gang med valgkampen

USAs tidligere president Donald Trump sparket i natt norsk tid i gang valgkampen da han holdt sitt første valgmøte i håp om å bli nominert som presidentkandidat for republikanerne.

annonse

På møtet i Waco i Texas gikk han til verbalt angrep på påtalemyndigheten i New York og gjentok nok en gang at han ikke har brutt noen lov. Statsadvokaten i New York etterforsker Trump for brudd på valgkampfinansieringsloven.

Foreslår null inntektsskatt for alle som tjener under 200.000

Bø-ordfører Sture Pedersen (H) foreslår vil fjerne all skatt for dem som tjener under 200.000 kroner. Han sier til VG at han mener Høyre må tørre å være mer kreative i skatteløsningene.

– Tjener du under 200.000 kroner i dag og bor spesielt i sentrale strøk er det ganske tøft å få endene til å møtes. Det synes jeg vi skal ta et ansvar for å prøve å løse, og det synes jeg ikke man har klart hittil, sier Sture Pedersen til VG.

Mann funnet i god behold etter leteaksjon på Haukelifjell

En mann i 60-årene fra Oslo som ble borte fra turfølget sitt på Haukelifjell i Vinje kommune i går, ble i natt funnet i god behold.

– Mannen ble funnet 15 minutter etter midnatt natt til søndag. Han hadde delvis gravd seg ned i en snøhule, forteller operasjonsleder Victoria Hillveg i Sørøst politidistrikt til NTB.

annonse

Honduras kutter Taiwan

Regjeringen i Honduras kunngjorde i natt slutt på det diplomatiske forholdet til Taiwan, etter at president Xiomara Castro allerede i valgkampen i 2021 varslet at dette kunne komme til å skje. Dermed Kina åpner nå dørene for det mellomamerikanske landet.

Honduras har varslet Taiwan om at landet ikke kommer til å gjenoppta noe forhold til eller offisiell kontakt med øya. Taiwan svarte kort tid etter med å kutte sine diplomatiske bånd til Honduras.

Wild forlenget poengrekken – Hartman sikret seieren sent

Ryan Hartman ble helten da Minnesota Wild slo Chicago Blackhawks 3-1 i NHL i natt norsk tid og forlenget rekken med poeng til elleve kamper på rad.

Avgjørelsen falt med bare ett minutt igjen av kampen. Hartman kriget til seg pucken på blålinjen og kom alene med Blackhawks-målvakt Alex Stalock. Forwarden gjorde ingen feil og fintet ut målvakten før han satte pucken i mål.

Mol og Sørum til semifinale i Mexico

Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum slo tsjekkiske Ondrej Perusic og David Schweiner og er klar for semifinale i verdenstourturneringen i Mexico. Den norske stjerneduoen vant i strake sett i sanden i mexicanske Tepic. Dermed skal de spille semifinale.

Nordmennene kom godt i gang i kampen mot tsjekkerne og tok tidlig ledelsen i det første settet. Til slutt ble det seier 21-16.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 4 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøOm jegredigerer er det fordi jeg må korrigere min skriving, da jeg har dysleksi og i tillegg en pc med ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnNoen ganger kan det være behov for et oppklaringsspørsmål, slik jeg stilte deg. Og ditt svar tyder på at ditt ...
Anne Mari Sandshamn 10 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøDet å besvare et spørsmål, med et annet er IKKE å svare på et spørsmål. Lær det deg du, før ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnDu ber meg slutte – fordi spørsmålet er ubehagelig for deg?Jeg har svart på spørsmålet ditt i TK. Men du ...
Anne Mari Sandshamn 15 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøHAHAHAHA.. Nei, jeg ber deg bare slutte. Men du er ikke god på å svare på spørsmål selv du så ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnTyr du til hersketeknikker for å slippe å svare på vanskelige spørsmål?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte