Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
23 mai 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Alex Brandon / AP / NTB
Foto: Alex Brandon / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 23. mai

Ingen avtale etter gjeldstak-samtale

Lederen for Representantenes hus i USA, Kevin McCarthy, sier han og president Joe Biden ikke har blitt enige om gjeldstaket, men at de skal fortsette samtalene. De to møttes i Det hvite hus natt til tirsdag.

Annonse
Annonse

– Jeg synes vi hadde en produktiv samtale. Vi har ingen avtale ennå, men jeg har troen på at vi kan komme fram til en, sa McCarthy etter møtet.

Kvinne omkom etter påkjørsel på Jessheim

En varebil kjørte på en kvinne i 80-årene i en fotgjengerovergang på Jessheim. Kvinnen, som satt i en rullestol, døde senere av skadene.

Mannen i 40-årene som kjørte varebilen, er siktet og fikk sitt førerkort beslaglagt.

E. Jean Carroll krever ytterligere summer fra Trump

Skribenten E. Jean Carroll vil at ferske uttalelser fra USAs tidligere president Donald Trump skal inn i ærekrenkelsessøksmålet hun har anlagt mot ham.

Annonse
Annonse

I kravet, som ble fremmet i rettsdokumenter innlevert mandag, argumenteres det for at uttalelser fra Trump i kjølvannet av at en jury kom fram til at han hadde utsatt henne for seksuelt overgrep og uttalt seg ærekrenkende, rettferdiggjør ytterligere oppreisning på 10 millioner dollar. I kjennelsen ble Carroll tildelt til sammen 5 millioner dollar i oppreisning fra Trump, men kjennelsen er anket.

FN: Færre værrelaterte dødsfall nå enn før

Systemer som sørger for tidlig varsling har sørget for færre dødsfall knyttet til ekstremvær de siste tiårene, mener Verdens meteorologiske organisasjon (WMO).

Men fremdeles har bare halvparten av verdens land slike systemer på plass, melder FN-organet. WMO har fremmet et FN-initiativ for å sikre at hele verdens befolkning er dekket av slike varslingssystemer innen 2027.

Kristin Harila har besteget Mount Everest for tredje gang

Den norske klatreren Kristin Harila har besteget verdens høyeste fjell for tredje gang. Så langt i år har Harila besteget fem av verdens 14 høyeste fjell.

I 2021 måtte de en norske fjellklatreren må gi opp forsøket på å raskest bestige verdens 14 høyeste fjell. Det er klatreren Nimsdai Purja som innehar rekorden. I 2019 brukte han 189 dager på å bestige alle verdens fjell over 8.000 meter.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 30 minutter siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
Strekninga Vik til Molde har vore ferdig regulert i 2 år, KS2 er gjennomført og teknisk sett er prosjektet ferdig ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
De som ønsker å stoppe Møreaksen, bør ha tenkt gjennom alternativene. Hvordan mener de fylkeskommunen skal finansiere fergefritt til Aukra ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrSom eksempel på flaskehalser viser du til veier der trafikken går nærmest uhindret og gratis 24 timer i døgnet. Er ...
Denne bekymringen for fylkesøkonomien er berettiget. Som lokalpolitiker som har vært vara i samferdselsutvalget har jeg fulgt økonomien i fylket ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøFlaskehalsar som er inne er forbi Veblungsnres, Brustuglia på E136,  3 bruer på RV70, E39 Volda til Ørsta. I tillegg ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrEn flaskehals er en trafikkhindring. Og her er ferger utvilsomt den virkelig store flaskehalsen. Hva mener du en flaskehals er?Jeg ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse