Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
29 mai 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Alex Brandon / AP / NTB
Foto: Alex Brandon / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 29. mai.

Enighet om gjeldstaket i USA

I natt ble USAs president Joe Biden og kongressleder Kevin McCarthy enige om en avtale om å heve gjeldstaket. Nå venter avstemning i Kongressen.

Annonse
Annonse

Den demokratiske presidenten og republikaneren McCarthy må fremover jobbe for å samle partifeller i begge leirer til å stemme for avtalen. USA risikerer å gå tom for penger innen 5. juni dersom republikanere og demokrater i Kongressen ikke klarer å bli enige.

Uro i Kyiv etter russisk angrepsforsøk

Mer enn 40 russiske raketter og droner som var på vei mot Kyiv i natt, ble skutt ned, hevder hovedstadens militæradministrasjon.

Det ble meldt om flere eksplosjoner i den ukrainske hovedstaden, ifølge Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko. Det er andre natt på rad at Russland angriper Kyiv.

De konservative vant lokalvalget i Spania

Det konservative partiet PP vant gårsdagens lokalvalg i Spania med 31,5 prosent av stemmene, en oppgang på 9 prosentpoeng fra forrige valg for fem år siden. Sosialdemokratene har med det mistet makten i Valencia, Aragon og La Rioja.

Statsminister Pedro Sánchez' parti, sosialdemokratiske PSOE, fikk 28,2 prosent av stemmene, viser offisielle tall. Det er en nedgang på 1,2 prosentpoeng fra valget i 2019.

Annonse
Annonse

Nord-Korea varsler satellittoppskyting

Nord-Korea har varslet Japan om sine planer om å skyte opp en satellitt i løpet av de neste dagene, ifølge den japanske kystvakten. Det er ventet at det vil skje en gang mellom 31. mai og 11. juni.

Myndighetene i Japan tror imidlertid at satellitt er kodeord for rakett. De mistenker at nordkoreanerne planlegger å skyte opp en langtrekkende ballistisk rakett og advarer Nord-Korea mot å gjøre det.

Masseslagsmål i Bergen

Mellom 20 og 30 personer skal ha vært innblandet i et masseslagsmål i Bergen sentrum. Det skal dreie seg om fotballsupportere fra Brann og Rosenborg. Vest politidistrikt fikk flere meldinger om slagsmålet i området ved Den blå steinen og Festplassen klokka 23.50 i går kveld, men slåssingen skal ha opphørt da politiet nærmet seg.

I natt opplyste innsatsleder Casper Kaland i Vest politidistrikt til Bergensavisen at de to supportergruppene har samlet seg på hvert sitt utested. – De har fått klar beskjed om at terskelen for å havne i fyllearresten er dramatisk senket, sa han.

Mann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Oslo

En mann har fått svovelsyre på deler av kroppen i en arbeidsulykke ved en bedrift i Oslo. Han framstår som alvorlig skadd, ifølge politiet. Oslo-politiet meldte om ulykken, som skjedde ved en kjemikaliebedrift, klokka 2.23 i natt.

– Den skadde er kjørt Ullevål sykehus. Det har blitt benyttet verneutstyr på deler av kroppen. Han fremstår som alvorlig, men ikke livstruende skadd, skriver operasjonsleder Vidar Pedersen i en melding til pressen.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Rolf Erik Pedersen 15 timer siden Skrot fergene
Vil Rasmussen snakke om ressursbruken for å drifte Møreaksen, Vik - Julbøen?Eller passer det ikke?
Rolf Erik Pedersen 15 timer siden Skrot fergene
@Jan Rune HaukvikTautratunellen og Julsundbrua, er meningsløs, Jan Rune. Den vil ikke oppnå noe som er i nærheten av å ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenMan kan ikke bruke pengene fra Nordøyvegen to ganger – disse pengene kan ikke finansiere flere fergeavløsningsprosjekter.Du har rett i ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenMan kan ikke bruke pengene fra Nordøyvegen to ganger – disse pengene kan ikke finansiere flere fergeavløsningsprosjekter.Du har rett i ...
Tor Hansen 22 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Terje SundsbøLa oss si at bygger tunnel til Otrøya/Gossen og krysser Romsdalsfjorden via Sekken. Vis man så tar utgangspunkt i det ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Skrot fergene
@Jan Rune HaukvikOg då må også linjevalet over Ørskogfjellet vere avklart. Inkludert vurdering av nedbygging av natur og myr på begge strekningene
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse