Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
20 juni 2023 09:37
Del på Facebook
– Å selge selskapet etter så mange års innsats kjennes litt rart og vemodig, sier daglig leder Rune Djuvsland i Adcom Kristiansund. Arkivfoto: Steinar Melby / KSU.NO
– Å selge selskapet etter så mange års innsats kjennes litt rart og vemodig, sier daglig leder Rune Djuvsland i Adcom Kristiansund. Arkivfoto: Steinar Melby / KSU.NO

NEAS styrker den digitale satsingen ved at NEAS Konsern har kjøpt IT-delen av Datateam Systems AS og etablerer et nytt og slagkraftig digitalt miljø i Midt-Norge.

– Satsingen samler og styrker den lokale kompetansen, og vil bidra til et bedre totaltilbud innen digitale tjenester for regionen, sier NEAS i en pressemelding.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Datateams Systems markedsføres under navnet Adcom Kristiansund, hvor NEAS Konsern kjøper 100 prosent eierandel i selskapet. Oppkjøpet ivaretar målsettingen om å utvikle den digitale kapasiteten i NEAS Gruppen.

– Digitaliseringen av samfunnet vårt gir masse muligheter både for kundene og oss. Vi skal være fremoverlente, og bidra med vårt i den lokale samfunnsutviklingen. Dette setter store krav til både kapasitet og kompetanse. Derfor er vi veldig fornøyde med å få Adcom Kristiansund i NEAS Gruppen, sier Knut Hansen som er administrerende direktør i NEAS Konsern.

Alle de syv ansatte i Adcom Kristiansund forsetter som før i selskapet. Det betyr at den verdifulle kompetansen blir med videre til NEAS Gruppen. Kundene hos Adcom Kristiansund vil dermed fortsatt få gleden av akkurat de samme menneskene de er vante med.

Annonse
Annonse

– Å selge selskapet etter så mange års innsats kjennes litt rart og vemodig. Jeg er veldig stolt av det vi har bygget opp siden 1990. Det er ikke en selvfølge å overleve i denne bransjen, slik at noe riktig har vi nok gjort. Å bli en del av NEAS Gruppen gir nye og spennende muligheter både for kundene våre og ansatte. Vi hadde også behov for å øke kapasiteten. Timingen er dermed god. Jeg blir med videre som leder i selskapet, og gleder meg til å samarbeide med mange dyktige folk i NEAS Gruppen, sier Rune Djuvsland.

Han legger til at det lokalet eierskapet var avgjørende for valget om å gå til NEAS.

– Vi har i flere år samarbeidet om leveranse av bredbånd. Nå skal vi også samarbeide om nye sikkerhetsprodukter og tjenester innen Telecom. Vi skal fortsette å skape nye spennende arbeidsplasser innen IKT, digitalisering, bærekraft og rådgivning. Leveransene vil være basert på markedsledende produkter, slik vi har gjort det i alle år, sier Djuvsland videre.

Digitalisering har vært en viktig satsing i NEAS Gruppen. Både Vitnett, West Elektro og NEAS AS har sterke fagmiljø innen IKT og digitalisering. For å møte fremtiden samles disse miljøene, og styrkes ytterligere via kjøpet av Adcom Kristiansund.

– Kundene våre verdsetter lokal og trygg drift av IT-løsningene sine. Samtidig ser mange enkelheten og tryggheten med flere digitale tjenester på ett sted; lokalt. Via et sterkt fagmiljø og god kapasitet, står vi nå sterkere i å ivareta kundenes behov inn i fremtiden. I tillegg blir vi bedre rigget for vekst og økt konkurranseevne i et marked preget av sterk nasjonal konkurranse, avslutter Knut Hansen.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse